Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, întrevedere cu preşedintele Fundaţiei Memoriale a Victimelor Comunismului din Washington DC

Ciuca guvern

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, a avut, luni la Palatul Victoria, o întrevedere cu Andrew Bremberg, preşedinte şi CEO al Fundaţiei Memoriale a Victimelor Comunismului din Washington, DC. În cadrul întrevederii a fost abordată iniţiativa Fundaţiei Memoriale a Victimelor Comunismului de a construi un Muzeul al Victimelor Comunismului în Washington, DC, în luna iunie, fiind inaugurată prima etapă a proiectului, care a constat în amenajarea unui muzeu intermediar, în proximitatea Casei Albe, conform news.ro.

Andrew Bremberg a salutat iniţiativa României de a sprijini construirea muzeului, dat fiind faptul că, recent, a fost depus în Parlament un proiect legislativ, iniţiat de 87 de senatori şi deputaţi, printre care şi premierul Nicolae-Ionel Ciucă, care prevede donarea unei sume în valoare de 3 milioane de dolari, arată comunicatul de presă al Executivului.

De asemenea, preşedintele Fundaţiei Memoriale a Victimelor Comunismului i-a adresat invitaţia premierului României de a susţine o prelegere în cadrul muzeului deschis în Washington.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat că astfel de instituţii joacă un rol prioritar în procesul de asumare a trecutului recent şi de promovare a educaţiei civice, în acest context amintind de iniţiativele derulate la nivel naţional – Muzeul Ororilor Comunismului în România, Memorialul „Închisoarea tăcerii” şi Centrul educaţional privind comunismul din România de la Râmnicu Sărat, proiect inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Muzeul Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989 care urmează a fi construit la Timişoara, mai indică sursa citată.

Toate aceste muzee vor onora memoria victimelor comunismului şi vor reprezenta o mărturie a luptei poporului român pentru libertate. De asemenea, premierul României a reliefat importanţa cunoaşterii istoriei şi interiorizării lecţiilor trecutului de către tânăra generaţie, educaţia privind comunismul constituind o prioritate în acest sens.

În cadrul întrevederii, a fost abordată şi situaţia de securitate din zonă, Andrew Bremberg exprimându-şi aprecierea pentru modul în care România s-a implicat în gestionarea crizei refugiaţilor provocată de agresiunea militară rusă din Ucraina. În acest context, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a amintit de sprijinul pe care Statele Unite ale Americii l-au acordat şi a subliniat importanţa consolidării Parteneriatului strategic dintre cele două state, conchide sursa menţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.