Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Robu (parafrazare după Soljenițîn): `Noi știm că Fritz minte, Fritz știe și el că minte și știe și că noi știm că el minte. Și totuși, continuă să mintă

Facebook
Dominic Fritz

Pentru mine, ca jurnalist, ce se întâmplă la Timișoara este mai interesant și, totodată, mai spectaculos ca oriunde. Inclusiv ca în Sectorul 1 al Capitalei. Este suficient să urmărești câteva pagini Facebook, cum ar fi pagina consilierei locale Roxana Iliescu (ProRomânia), pagina fostului primar, Nicolae Robu, pagina actualului primar, Dominic Samuel Fritz și pagina Like Timișoara și, desigur, să ai ”surse” de încredere pentru a recepta corect ce găsești pe respectivele pagini.

Haideți să vedem cu ce ne putem amuza din ce s-a întâmplat în ultimele zile.

Mai întâi, cred că putem de-a dreptul râde copios la reacția d-lui Fritz urmare a articolului nostru ”USR Timiș –tensiuni mari în filiala condusă de Fritz”, reacție în care el a avut grijă să nu pomenească de noi, ci să ne dea indirect o replică încercând să decredibilizeze cele afirmate în articol, punându-le pe seama fostului primar, Nicolae Robu, prezentat ca o persoană neserioasă care se joacă de-a sondajele. `

Reamintim, fostul primar este om cu carieră, profesor universitar, fost conducător al Universității Politehnica Timișoara ca rector 8 ani și prorector alți 14 ani, în timp ce cel ce-l persiflează, actualul primar Fritz este un personaj misterios, despre care nu se știe nici măcar ce studii are, întrucât refuză să publice fotocopii ale diplomelor studiilor superioare pe care le pretinde, ajuns primar din postura de șomer. Dar ce spune, de fapt, dl Fritz?

Spune că USR Timiș nu are niciun sondaj pe Timișoara! Evident, nu-l crede nimeni, nu-l cred în niciun caz usr-iștii lui, care devin din ce în ce mai nemulțumiți și se simt tot mai desconsiderați și chiar subestimați ca inteligență. Noi arătam în articolul invocat că Fritz ar fi inclusiv în sondajul USR la sub 50% din scorul din 2020 și că merge deloc lin spre mai jos, ceea ce îl determină pe viceprimarul Lațcău, un om fără scrupule, cum ne spun sursele noastre timișorene, să-și facă încălzirea pentru a fi el candidat de primar în 2024, în locul lui Fritz.

Apoi, mai întâi de pe pagina consilierei locale Roxana Iliescu, avocat apreciat în Timișoara, apoi pe a fostului primar, Nicolae Robu, găsim postări care ridiculizează nivelul realizărilor cu care se laudă Dominic Fritz, nivel nedemn nici de lumea a treia, darămite de un oraș ca Timișoara. S-ar fi ajuns, cică, la prima realizare pe proiect propriu a administrației Fritz, după trei ani! Și..., ghiciți, despre ce realizare e vorba!?

N-o să ghiciți: s-a inaugurat un WC într-un parc, în urma unui proiect de reparație! Reparație curentă, nici măcare una capitală! Pentru a face lauda lui Fritz și mai ridicolă, Robu înșiră, spre comparație, câteva din inaugurările lui: pasaje cu 4, 5 și chiar 6 benzi, apoi transformări radicale de zone întregi, cum ar fi Centrul Istoric, Piața Bălcescu, arealul ”Demetriade – Antenei – Popa Șapcă”, arealul ”Brătianu – Michelangelo – Hector”, arealul Punctele Cardinale”, arealul ”Jiul – Circumvalațiunii – Republicii”, etc., etc.

Ajungem, în încheiere pentru astăzi, la o altă temă, și ea cu cei trei protagoniști, Fritz, Robu și Roxana Iliescu. Primarul Fritz se laudă că e în curs de finalizare –cităm- ”prima investiție de retehnologizare Colterm din ultimii 40 – 50 de ani”.

Atât le-a trebuit Roxanei Iliescu și ex-primarului Robu! Prima ieșită la atac este Roxana Iliescu, arătând că Fritz n-are niciun merit pentru acest proiect, că el a fost pornit de administrația Robu, care l-a lăsat în implementare cu fondurile europene asigurate și cerându-i lui Fritz să spună ce fonduri a atras el cu administrația lui pentru ca această retehnologizare să fie continuată, întrucât rețeaua Colterm e uriașă.

Robu a ieșit și mai și, parafrazând o zicere celebră a lui Alexandr Soljenițîn, pe care am optat să o folosim drept titlu al acestui articol: ”Noi știm că Fritz minte, Fritz știe și el că minte și știe și că noi știm că el minte și totuși, continuă să mintă!”.

Evident, mai întâi arată că schimbarea a 30 Km de conducte cu care Fritz se laudă reprezintă proiectul lui, lăsat în implementare, cu fondurile asigurate, apoi demontează afirmația că această investiție, pentru care Fritz oricum nu are niciun merit, ar fi prima de retehnologizare Colterm din ultimii 40 – 50 de ani, arătând că administrația Robu a investit cca jumătate de miliard de lei –majoritatea fonduri europene- în retehnologizarea producerii agentului termic, investiție fără de care Colterm ar fi poluat enorm și ar fi funcționat cu un randament falimentar, ba mai mult, că și administrația Ciuhandu ar fi investit în schimbarea a câtorva zeci de Km de conducte Colterm.

Interesant și spectaculos în același timp, sper că sunteți de acord cu mine! Timișoara e Timișoara!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.