Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicole Kidman va juca într-un serial TV adaptat după romanul recompensat cu premiul Goncourt în 2016

nicole kidman

Romanul "Chanson Douce" al scriitoarei franco-marocane Leila Slimani, inspirat dintr-un fapt divers petrecut la New York în 2012 şi recompensat cu premiul Goncourt în 2016, va fi adaptat de postul american HBO într-un serial TV, în care unul dintre rolurile principale va fi interpretat de actriţa Nicole Kidman, informează AFP.

HBO a semnat un acord cu compania de producţie Legendary Entertainment "pentru a dezvolta şi a coproduce un serial TV ce are la bază cartea "Chanson douce" a scriitoarei Leila Slimani ("The Perfect Nanny", în limba engleză - n.red.)", a anunţat sâmbătă postul HBO într-un comunicat.

Din distribuţia acestui proiect TV vor face parte actriţa australiană Nicole Kidman şi actriţa americană Maya Erskine, care vor fi şi producători executivi ai serialului, potrivit Agerpres.

Proiectul reprezintă cea de-a doua ecranizare a romanului "Chanson douce", apărut la editura Gallimard şi pentru care Leila Slimani a fost recompensată în 2016 cu premiul Goncourt, cea mai prestigioasă distincţie literară atribuită în Franţa.

Cartea, vândută în peste 1 milion de copii în Franţa şi tradusă în numeroase ţări din lumea întreagă, a fost deja adaptată într-un lungmetraj regizat pentru marile ecrane franceze de cineasta Lucie Borleteau, în care rolurile principale feminine au fost jucate de Leila Bekhti şi Karin Viard.

Acest roman prezintă povestea asasinării a doi copii de către bona lor, o femeie experimentată şi stranie, de care părinţii copiilor erau foarte ataşaţi. Volumul se inspiră dintr-o crimă comisă în octombrie 2012 la New York, în urma căreia au murit doi copii cu vârste de doi ani, respectiv şase ani. Autoarea crimei a fost condamnată în mai 2018 la închisoare pe viaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.