Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc, senatoare PNL: Corvetele și fiascoul achizițiilor militare

ziare.ro
Nicoleta Pauliuc

Senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, consideră că anunțul MApN privind suspendarea procedurii de achiziție a corvetelor este o ilustrare a maximei „Sfârșitul încoronează opera”. În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, aceasta a apreciat că anul 2018 s-a dovedit a fi un fiasco din punct de vedere al achizițiilor militare.

„A fost un an al suspendărilor, amânărilor, întârzierilor, auditurilor suplimentare etc. Iată doar câteva exemple: procedura de achiziție a platformelor de transport auto multifuncţionale pe roţi a fost contestată în instanță și ar putea fi anulată; procedura de achiziție a Sistemului de instalații mobile de lansare rachete antinavă (SIML) a fost suspendată; procedura de achiziție a Sistemului integrat de comunicații și informatică dislocabil redus pentru punctul de comandă al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată a fost anulată; procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată”, a spus Pauliuc.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

Senatoarea liberală susține că „militarii români trebuie să fie înzestrați corespunzător și să beneficieze de toate condițiile pentru a-și îndeplini misiunea principală, aceea de a-și apăra țara”, respectiv că „militarii români au nevoie de echipamente și armament la nivelul aliaților cu care îndeplinesc misiuni sub drapel NATO sau UE”, în contextul în care „adversarii nu vor aștepta”.

„Eșecul achizițiilor militare demonstrează, fără nicio îndoială, că actualul guvern nu își poate îndeplini misiunile, punând în pericol siguranța națională și angajamentele internaționale ale României”, a concluzionat senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc.

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.