Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan explică cum a ajuns să se judece cu cetățenii din Capitală: acestea sunt cele două cauze

Inquam Photos/ Octav Ganea
nicusor dan

Candidat la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a ajuns să se judece inclusiv cu cetățenii din București, într-un dosar în care el contestă autorizația dată de Primăria Sectorului 2 pentru construcția unui bloc. Nicușor Dan explică faptul că el nu a dat în judecată cetățenii, ci aceștia au fost cooptați ca parte în proces de către judecătorul cauzei pentru că aceștia sunt direct interesați.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

”Un site obscur a publicat un articol "Nicușor Dan dă în judecată cetățenii". Articolul a fost preluat ca atare de mai multe entități media. Cu excepția notabilă a site-ului B1.ro, nu mi s-a cerut un punct de vedere. Adevărul este următorul.

În 2013 am atacat în instanță autorizația de construire pentru imobilul din Maria Rosetti 38. La momentul acțiunii Inspectoratul de Stat în Construcții se pronunțase pe faptul că autorizația este ilegală. În esență, clădirea veche se demolase fără avizul Ministerului Culturii, deși era în zonă protejată, iar blocul nou are P+9 etaje deși Planul Urbanistic General prevede P+4 etaje. Am chemat în judecată emitentul, Primarul Sectorului 2, și proprietarul terenului, o firmă.

Procesul nu s-a terminat până azi. Fără să le spună că există un proces, firma a vândut aprox. 70 de apartamente din bloc. Când am constatat modificarea în cartea funciară, am semnalat judecătorului, iar acesta i-a introdus pe cei 70 noi proprietari în cauză, întrucât sunt direct interesați. Câțiva dintre acești proprietari ne-au contactat, i-am sfătuit să cheme în garanție primarul care a dat autorizația astfel încât în situația în care se dispune demolarea blocului ilegal să își recupereze banii plătiți.

Deci situația provine din două cauze: 1) o firmă a vândut apartamente fără să spună că sunt în litigiu; 2) procesul durează de peste 6 ani.

Am propus zilele trecute în plenul parlamentului un amendament la legea construcțiilor care să prevină astfel de situații (am pus aici pe facebook filmarea): dacă Inspectoratul de Stat în Construcții constată că autorizația este nelegală, suspendă el autorizația deci șantierul. Plenul parlamentului a respins amendamentul meu.”, scrie Nicușor Dan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.