Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan spune că ar fi preferat de bucureșteni ca și candidat unic al Alianței 2020 la Primăria Capitalei

nicusor dan

Nicușor Dan a declarat, joi, că bucureștenii l-ar prefera pe el ca și candidat unic al Alianței 2020 la Primăria Capitalei, prezentând un sondaj în care se arată că, dacă ar candida din partea USR PLUS, deputatul ar obține 41% din voturi, în timp ce Gabriela Firea ar obține 31%, anun'[ Mediafax.

„În urmă cu câteva luni am anunţat public intenţia mea de a candida la Primăria Capitalei. Am spus că varianta cea mai bună pentru opoziţie este varianta unui candidat unic şi mi-am exprimat speranţa că o să am susţinerea partidelor de opoziţie USR, PLUS, PNL. Azi vin în faţa dvs. şi vă prezint rezultatele unui sondaj de opinie pe care l-am comandat şi care confirmă ceea ce spuneam în urmă cu câteva luni”, a declarat, miercuri, Nicușor Dan.

Potrivit sondajului prezentat de Nicușor Dan, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Municipiului București, bucureștenii ar vota în proporție de de 41% Nicușor Dan (USR + Plus), 31% cu Gabriela Firea (PSD+Alde+Pro România) și 25% cu Rareș Bogdan (PNL + PMP) .

Citește și: Lovitură de proporții în PSD: Guvernul avertizează că legea INDEMNIZAȚIEI MAMELOR, depusă de Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu, este NECONSTITUȚIONALĂ .

"Convingerea mea este că USR, PLUS, PNL trebuie să aibă un candidat comun şi penru că Gabriela Firea, după cum vedeţi, are încă o încredere foarte mare în rândul bucureştenilor şi o intenţie de vot consistentă, şi pentru că Bucureşti are nişte probleme foarte serioase care necesită o colaborare între primar şi Consiliul General, ar fi ideal pentru bucureşteni şi Bucureşti ca această colaborare să fie formalizată într-un protocol, cu mult înainte de alegerile locale, tocmai pentru ca toate chestiunile care ţin de problemele uriaşe ale Bucureştiului să fie trecute în acel protocol şi echipa care vine la conducere să înceapă din prima zi să lucreze. (...) Eu cred că echipa care începe să lucreze pentru Bucureşti trebuie să înceapă să lucreze din ianuarie 2020", a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, potrivit sondajului, dacă Alianța 2020, USR PLUS, va avea un candidat unic pentru Primăria Municipiului București, bucureștenii cred că acesta ar trebui să fie Nicușor Dan (30%), Vlad Voiculescu (11%) iar Roxana Wring și Ana Ciceală au un procent de 1% fiecare.

Pe de altă parte, în ceea ce privește candidații la Primăria Capitalei, neasociați cu partidele politice, potrivit sondajului Gabriela Firea ar obține 29% din voturi, Nicușor Dan 28%, Rareș Bogdan 22%, Vlad Voiculescu 12% iar Robert Turcescu 4%.

Sondajul a fost realizat de Psyho Global, la comanda lui Nicușor Dan, în perioada 23-29 iulie 2019, pe un eșantion probabilist, aleator simplu, de 802 subiecți, având marja de eroare de 3,4% pentru un nivel de încredere de 95%.

Declarațiile lui Nicușor Dan vin în aceeași zi în care PLUS l-a desemnat pe Vlad Voiculescu să candideze la Primăria Capitalei din partea formațiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.