Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan: Au fost depuse 24 de contestaţii, în 19 judeţe, la listele de candidaţi USR

usr nicusor dan

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a anunţat că au fost depuse 24 de contestaţii, în 19 judeţe, la listele de candidaţi ale USR, iar trei dintre acestea au fost respinse, urmând ca în privinţa celorlalte decizia să fie pronunţată luni. 

"Toate listele de candidaţi ale Uniunii Salvaţi România au fost admise de birourile electorale judeţene, în toate judeţele (excepţie: Harghita Senat). Au început sa curgă contestaţiile. Sunt 24 până acum, în 19 judeţe, şi continuă să vină. Trei au fost respinse ieri şi azi, celelalte se judecă mâine la diferite ore la tribunalele din judeţe. Contestaţiile sunt identice cu cele opt pe care PSD-ul le-a depus săptămâna asta pe listele din diaspora, pe fuziune şi pe listele de semnături. E o încercare nedemocratică a PSD de a bloca participarea USR în alegeri, similară cu încercarea din 2014 de a bloca votul românilor din diaspora. Sunt cu echipa de jurişti, pregătim concluzii pentru toate contestaţiile de mâine. Ne vom lupta până la sfârşit pentru a putea candida cu liste în toate judeţele", a scris el, pe facebook. 

Nicuşor Dan a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre o "încercare deliberată a PSD de a bloca accesul USR în alegerile parlamentare din decembrie", menţionând că, în contextul unei legislaţii contradictorii, se teme că este posibil ca o parte dintre reprezentanţii formaţiunii să nu poată candida. 

"Avem informaţii de la colegii noştri din ţară că pe listele de candidaturi pe care le depunem azi în toate cele 42 de judeţe vom avea în fiecare judeţ mai multe contestaţii din nou din partea PSD. Deci, vor fi de ordinul 100-200 de contestaţii împotriva candidaţilor USR la alegerile parlamentare. Toate aceste fapte denotă, aşa cum am spus la început, o tentativă deliberată a PSD de a bloca un partid - USR - pentru participarea la alegeri", a precizat liderul USR. 

Nicuşor Dan a precizat că, după strângerea a 7.500 de semnături de la românii din diaspora, au existat trei contestaţii din partea PSD vizând invalidarea acestor semnături. El a adăugat că au mai existat trei contestaţii din partea PSD cu privire la cele 350.000 de semnături strânse de la românii din ţară, la protocolul de fuziune între USR şi USB, precum şi la semnul electoral depus la Biroul Electoral Central. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.