Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan a dezvăluit cum a eliminat PUZ-urile cu ajutorul PNL și USR

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicușor Dan

Nicușor Dan a obținut o victorie importantă prin eliminarea PUZ-urilor din sectoarele Capitalei. După aflarea voturilor, primarul a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a detaliat cum au decurs discuțiile cu reprezentanții partidelor politice din Consiliul General.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

„Astăzi dimineață și ieri am avut discuții cu liderii majorității PNL și USR din Consiliul General al Municipiului București, pentru a avea o formă cât mai bună a proiectelor de hotărâre privind suspendarea PUZ-urilor coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6.

Cu toții am fost de acord că suspendarea este urgentă și necesară pentru a stopa abuzurile rechinilor imobiliari din București și pentru a asigura o dezvoltare modernă, europeană a Capitalei. PUZ-urile celor 5 sectoare, așa cum au fost făcute, creează spațiu pentru abuzuri în urbanism, deschid calea unui trafic mult mai aglomerat, haotic, fără reguli clare care să protejeze cetățenii și cresc riscul de poluare în oraș.

Au avut loc discuții tehnice, precum termenele pe care să le stabilim din perspectiva predictibilității necesare pentru dezvoltatorii onești. Concluzia comună a fost că într-un an putem pune ordine în lucruri. De asemenea, am fost de acord că este nevoie ca funcționarii publici să lucreze cu celeritate pentru acest deziderat și vom face tot ce este nevoie pentru a pune lucrurile în mișcare.

Astfel, în urma discuțiilor, am ajuns împreună cu majoritatea din Consiliu la o formă echilibrată și rezonabilă.

Sunt convins că au existat presiuni destul de mari asupra tuturor, dar consider că CGMB și Primăria Capitalei au trecut primul mare examen de maturitate în direcția construcției Noului București. Sunt optimist asupra modului în care vom implementa măsurile acestor hotărâri votate azi”, a precizat Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.