Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan anunță că a câștigat procesul cu Gabriela Firea, în scandalul privind Parcul Cișmigiu

b1
Gabriela Firea Nicusor Dan

Tribunalul București o obligă pe Gabriela Firea să facă public proiectul de amenajare al Parcului Cișmigiu, în urma unei acțiuni ințiate de Asociația Salvați Bucureștiul.

Citește și: Start la alianțe locale spectaculoase / L.Orban, către PNL: Lăsați-o mai moale cu racolările!

În iulie 2019, Gabriela Firea propunea Consiliului General aprobarea amenajării Parcului Cișmigiu, cu un cost de 10 milioane de euro. Mai mulți specialiști au scris că proiectul presupune betonarea unor spații verzi și lărgirea unor alei, cu afectarea rădăcinilor copacilor care le mărginesc. Gabriela Firea i-a amenințat cu judecata pe specialiștii care s-au pronunțat împotriva proiectului, dar nu a făcut public proiectul.

În august 2019, Asociația Salvați Bucureștiul a solicitat oficial comunicarea proiectului. Întrucât nu a primit răspuns, a solicitat în instanță obligarea Primarului la comunicarea proiectului. Prin Sentința pronunțată în dosarul 28678/3/2019, Tribunalul București a obligat Primarul să comunice documentația. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

Este litigiul cu numărul 167 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul în chestiuni care vizează dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Litigiul a fost coordonat de avocatul Alexandru Ciurea.

Constatăm, încă odată, disprețul administrației Firea pentru respectarea legii și pentru dreptul de informare al cetățenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.