Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan anunţă că Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN, compania care a băgat în faliment RADET: 'Este nevoie de acordul Guvernului'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că Primăria București intenționează să cumpere Elcen, fiind nevoie doar de acordul Guvernului, prin Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor, acorduri pe care este optimist că le va obține.

Ncușor Dan a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că noutatea în zona de termoficare este Primăria Capitalei și-a exprimat intenția de a cumpăra Elcen. Elcen este compania care produce agentul termic (căldură, apă caldă). RADET, distribuitorul agentului termic, a falimentat tocmai din cauza datoriilor către Elcen, fiind înlocuită cu o nouă companie, Termoenergetica.

„Ne-am exprimat intenția de a cumpăra Elcen. Este un deziderat care a apărut în spațiul public de foarte mult timp, inclusiv la administrațiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm, există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei Capitalei. Este nevoie de acordul Consiliului General și de acordul Guvernului prin Ministerul de Finanțe și prin Ministerul Energiei”, a spus Nicușor Dan.

Acesta s-a declarat optimist că Primăria Capitalei va face această preluare. De asemenea, Nicuşor Dan a făcut apel la firmele de construcţii să se înscrie la licitaţiile pentru reabilitarea reţelelor de distribuţie a agententului termic, afirmând că Primăria nu va mai întârzia cu plăţile pentru lucrări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.