Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, atac violent la adresa lui Aurelian Bădulescu: 'Și-a făcut numărul de circ politic, lăsând în urma lui un miros persistent de mitocănie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, atrage atenţia asupra faptului că, în şedinţa de joi a Consiliului General, nu au putut fi aprobate proiecte care vizau declanşarea unor proceduri de expropriere, după ce grupul PSD a părăsit şedinţa.

"Aş fi vrut ca CGMB să aprobe şi câteva proiecte de hotărâre pentru declanşarea exproprierilor în mai multe zone (inclusiv în zona Prelungirea Ghencea, unde mai e de expropriat pentru a putea lărgi şoseaua), dar aici era nevoie de voturile a două treimi dintre consilierii generali. N-au existat, din păcate, aceste voturi, pentru că PSD a părăsit şedinţa pe la jumătate, fără vreo explicaţie raţională. (Evident, ieşirea din şedinţă a avut loc abia după ce consilierul Aurelian Bădulescu şi-a făcut numărul de circ politic cu care ne-a obişnuit, lăsând în urma lui un miros persistent de mitocănie)", a scris edilul general, pe Facebook.

El a menţionat că şedinţa CGMB a fost dedicată în cea mai mare parte aprobării unor modificări la mai multe proiecte pe care Primăria Capitalei le-a depus spre finanţare prin Programul "Anghel Saligny".

"Avem discuţii constante cu Ministerul Dezvoltării, clarificăm diverse aspecte din cererile de finanţare şi facem ajustările necesare pentru a putea accesa banii disponibili. Ţinând cont de presiunile care există asupra bugetului primăriei, ne interesează foarte mult Programul 'Anghel Saligny', fiindcă e o gură de oxigen pentru proiectele de infrastructură rutieră şi de dezvoltare urbană din Bucureşti", a precizat primarul general.

Grupul PSD a părăsit joi şedinţa CGMB, acuzând modul în care a fost întocmită documentaţia pentru o serie de proiecte prin care Primăria Capitalei solicită finanţare prin Programul "Anghel Saligny".

Proiectele de pe ordinea de zi vizau modificarea unor hotărâri CGMB adoptate anterior, după ce Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei a solicitat o serie de clarificări în ceea ce priveşte cererile de finanţare.

Liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu, i-a reproşat primarului general, Nicuşor Dan, că documentaţia transmisă Ministerului Dezvoltării nu ar respecta prevederile legii.

Şi USR Bucureşti a criticat PSD, susţinând că social-democraţii pedepsesc locuitorii din vestul Capitalei şi întârzie continuarea proiectului de supralărgire Prelungirea Ghencea.

"PSD a părăsit şedinţa înainte de a fi votat proiectul de hotărâre pentru exproprierile pentru continuarea lucrărilor de execuţie a proiectului Supralărgirea Bulevardul Ghencea şi Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti. Proiectul avea nevoie de două treimi din voturile consilierilor generali pentru a fi adoptat, deci şi de voturi de la PSD. Nu este prima dată când PSD părăseşte abuziv şedinţa CGMB în momentul votării unor proiecte importante pentru bucureşteni la consemnul preşedintelui PSD Bucureşti", scria USR Bucureşti, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.