Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan: Aş paria că nu se retrage Piedone, dar nu pot exclude varianta asta

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
nicusor dan

Nicuşor Dan a fost întrebat, sâmbătă, la Prima TV, dacă nu se simte ciudat deoarece este pentru prima oară când intră favorit într-o competiţie electorală.

„Să ştiţi că aveţi dreptate, da, aveţi dreptate. În urmă cu patru ani totuşi partidele care mă susţineau aveau împreună voturi mai multe decât PSD-ul şi atunci, chiar dacă la început aveam un decalaj de notorietate, părea că suportul pe care îl am deja mă face favorit şi chiar înainte ca sondajul să mă dea favorit casele de pariuri mă dădeau favorit, dar nu chiar de la început”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a mai fost întrebat dacă se simte favorit în momentul de faţă.

„Nu, mai sunt câteva săptămâni. E o chestiune de mobilizare, sondaje, ştiţi cum sunt, informaţia de moment, ele sunt foarte aproximative, în niciun caz. Şi mai ales bazinul PSD pe care îl împart în momentul ăsta Cristian Popescu Piedone şi Gabriela Firea, e un bazin foarte consistent, oricând pot să plece voturi de la unul către celălalt. (…) Evident, e ceva ce mă avantajează, numai că, aşa cum am spus, e posibil ca, şi mai ales dacă diferenţa dintre cei doi, teoria votului util merge şi pe dreapta şi pe stânga. Dacă unul dintre ei pare că are mai multe şanse, e posibil ca mulţi oameni din bazinul PSD stânga să meargă către el”, a explicat primarul Capitalei.

Ce spune actualul primar despre o posibilă retragere a lui Piedone

Referitor la retragerea lui Piedone din cursă, Nicuşor Dan a declarat: ”Aş zice mai degrabă că nu se va retrage. Dacă ar fi să pariez, aş paria că nu se retrage, dar nu pot să exclud varianta asta”.

El exclude însă o retragere a Gabriela Firea.

„Pe asta o exclud pentru că ăsta e motivul pentru care dânsa a intrat, ca să tragă lista... Adică, ca să o luăm de la început, a fost un imperativ naţional pentru PSD-PNL să vină şi cu suprapunerea şi cu lista de candidaţi comuni.

Au ales un candidat comun care părea ok. S-a văzut că el nu performează şi, mai mult, trage în jos şi lista de consilieri generali şi mai ales lista la europarlamentare fiind alegerile suprapuse şi atunci s-a luat decizia asta logică din perspectiva celor două partide să vină cu candidaţi comuni care să maximizeze scorul partidelor”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Retragerea medicului Cîrstoiu, o decizie corectă în opinia lui Dan

El spune că, dacă iniţial decizia coaliţiei de a renunţa la candidatul comun la Primăria Capitale a părut o decizie surprinzătoare, s-a dovedit totuşi o decizie corectă, în condiţiile în care candidatul ales nu a fost ”convingător”.

”Dacă privim atunci într-adevăr părea surprinzătoare din perspectiva faptului că fiecare din lideri spuneau că vor menţine un candidat comun, dar acum dacă privim la rece e decizia corectă pentru ei pentru că au pierdut o lună ca să găsească un candidat comun şi s-a dovedit că n-a fost convingător.

Nu mai puteau să repete experienţa încă o dată. Şi nu există oameni cu notorietate care ar vrea să intre în politică. Şi dacă voiau să aibă un candidat comun dintre cele două partide, aveau aceeaşi problemă de la început, că PSD-ştii nu votau un PNL-ist, PNL-iştii nu votau un PSD-ist”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei crede că şi simpatizanţii PNL îl vor vota, ”ca să nu iasă Piedone sau Gabriela Firea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.