Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan: Decizia carantinării Capitalei este complexă - sanitar e bine, economic nu

G4Media
Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a arătat îngrijorat, vineri, de numărul mare de cazuri de COVID-19 din Bucureşti.

"Mă îngrijorează şi tot ce a ţinut de noi am făcut în acest sens. Adică ne-a cerut Ambulanţa oameni - (...) am detaşat câţi oameni ne-a cerut Ambulanţa, ca să facă nişte echipe speciale. Au fost, la un moment dat, chiar 200 de oameni detaşaţi de la noi la call center-ul pe care îl organizase DSP-ul pentru a vedea contacţii persoanelor infectate şi a reuşi să testeze şi, în măsura în care se confirmă, să izoleze aceste persoane", a declarat primarul general, la Europa FM.

Cât priveşte o eventuală carantinare a Capitalei, primarul a precizat că el se va supune deciziei, care este "complexă".

"E o chestiune ştiinţifică, tot timpul pe chestiunile astea ambele opinii au dreptate. Pe de o parte, opinia pur sanitară care spune că, dacă poţi să carantinezi, transmiterea se face mult mai puţin şi atunci e bine pentru sănătate. Pe de altă parte, este argumentul pur economic care spune carantinezi, dar în felul ăsta reduci economia şi nu mai ai bani la buget ca să cumperi, de exemplu, materiale sanitare şi atunci decizia este complexă. Există un organ al statului care ia decizia asta şi eu mă supun", a adăugat primarul general.

Citește și: BREAKING Comitetul tehnico-științific RESPINGE carantinarea Capitalei. Urmează restricții suplimentare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.