Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan: 'Doresc să-i asigur pe bucureşteni că Parcul Izvor nu va fi închis'

Primăria Capitalei
Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, dă asigurări că Parcul Izvor nu va fi închis, precizând că propunerea de concesionare avansată de o companie privată va fi discutată, dar decizia este "departe" de a fi luată.

"Doresc să-i asigur pe bucureşteni şi pe reprezentanţii ONG-urilor de mediu că Parcul Izvor nu va fi închis/distrus/desfiinţat, ci este vorba despre o propunere de valorificare a parcului din partea unei companii private, propunere care urmează să fie discutată. Decizia însă este departe de a fi luată. Mai mult, în cazul în care se va merge pe această variantă, a concesionării, vom solicita într-un cadru transparent mai multe proiecte din partea mediului privat. În anii precedenţi Primăria Capitalei organiza, pe bani foarte mulţi, târguri, festivaluri sau concerte, însă eu susţin că municipalitatea trebuie să-şi canalizeze fondurile către alte obiective de investiţii. Aceste evenimente publice trebuie organizate de operatori privaţi, eventual în parteneriat cu administraţia locală", a transmis Nicuşor Dan, citat într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de municipalitate, potrivit Agerpres.ro.

În opinia primarului general, trebuie analizate cu foarte mare atenţie toate posibilităţile de dezvoltare a Parcului Izvor. "Vorbim de un parc relativ nou unde un proiect eficient de modernizare şi administrare poate avea efecte benefice. Repet, suntem departe de a lua o decizie. Deocamdată, această propunere este în analiză", a punctat Nicuşor Dan.

El a menţionat că municipalitatea are în lucru, la direcţiile de specialitate, un regulament clar referitor la închirierea spaţiilor şi modul de utilizare a lor pentru astfel de evenimente.

Peste 20 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale i-au solicitat primarului general Nicuşor Dan să nu pună pe ordinea de zi a CGMB propunerea unei companii private cu privire la concesionarea Parcului Izvor.

"Semnatarii susţin demersul Grupului de Iniţiativă Civică Parcul Izvor şi solicită ferm primarului general, Nicuşor Dan, să nu pună pe ordinea de zi propunerea venită din partea unei companii private cu privire la concesionarea Parcului Izvor. Deşi documentul este transmis în atenţia Consiliului General, solicităm ca Primăria Municipiului Bucureşti, prin conducerea ei, şi Consiliul General nici măcar să nu ia în calcul acest document. Considerăm că acest document trebuie să rămână la nivel de dorinţă complet sfidătoare la adresa comunităţii locale a unei companii private. Dacă printr-o fatală eroare acest document ajunge în dezbaterea Consiliului General, solicităm consilierilor generali să se opună ferm acestei propuneri şi să reprezinte interesele comunităţii din Bucureşti", se arată în scrisoarea publică transmisă de 21 de grupuri civice şi ONG-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.