Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, prins cu minciuna? Câte autorizații a dat, de fapt? (surse PMB)

Agerpres
Nicusor Dan

Dezbaterea politică asupra situației administrative a Capitalei crește permanent, generând valuri destul de mari pe culoarele politicii. Asta și în contextul în care Consiliul Fiscal a confirmat în cea mai recentă analiză că situația încasărilor la buget este una extrem de gravă.

Informația vine să întărească cifrele oficiale, care arată că aproape jumătate din gaura vistieriei Statului se datorează scăderii cu 7% a contribuției Bucureștiului la PIB, ca efect al blocării tuturor documentațiilor de urbanism și construcții. Mai mult, panica s-a instaurat și asupra oamenilor, dată fiind susținerea pe care primarul general a anunțat-o pentru un proiect de lege cu vădit potențial neconstituțional, prin caracterul retroactiv și efectele de tip „naționalizare” a proprietății private.

Astfel, în tentativa de acoperire a efectelor deciziilor sale de până acum, prin care în sectorul 2 a blocat, conform Asociației Bolnavilor de Cancer, investiții de 8 miliarde de lei, primarul general a declarat, miercuri seară, la Prima News, că în mandatul său ar fi semnat ”600-700” de autorizații anual, respingând doar 10% din acestea, recunoscând însă că nu a avizat PUZ-uri.

Dincolo de faptul că toate datele economice oficiale îl contrazic, iar unul dintre fidelii săi l-a atacat vehement, sugerând complicități de natură penală, sursele noastre din PMB arată că presupusele autorizații eliberate sunt, în realitate, mult mai puține, și vizează mai degrabă lucrări efectuate de Municipalitate, nicidecum investiții.

Mai mult, sistemul de hărțuire a investitorilor s-ar fi oficializat, prin procese de blocare și anulare a documentațiilor deja emise. „Problema e că în lipsa PUZ-urilor, pe care majoritatea PNL-USR-PMP le-a suspendat, nu se pot emite autorizații.

Asta dacă nu socotim zecile de gropi destinate termoficării sau altor activități edilitare” susține un funcționar cu state vechi în PMB. „De 25 de ani, de când lucrez în administrație, nu am întâlnit un asemenea blocaj, care din păcate descurajează sau gonește tocmai pe cei ce respectă legea, lăsând piața liberă pentru adevărații rechini imobiliari, care oricum continuă să construiască haotic, la adăpostul relațiilor pe care le au” continuă acesta.

„Primarul și-a stricat relațiile inclusiv la Sectorul 6, unde investiții majore sunt blocate de lipsa avizului pentru tăierea câtorva copaci, la fel ca și în Sectorul 5, unde la fiecare furtună pomii uscați cad pe mașini sau oameni, iar primăria de sector nu îi poate toaleta fără aprobarea noastră, a PMB”.

Însă dincolo de toate acestea, realitatea economică ce a fost confirmată de date statistice infirmă declarațiile lui Nicușor Dan. Dacă autorizațiile s-ar fi emis, prăbușirea bugetară nu ar fi avut o asemenea amploare, prețurile locuințelor nu ar fi crescut atât de mult, determinând mulți bucureșteni să se mute în Ilfov, dar continuând să muncească în Capitală, contribuind involuntar la agravarea traficului și poluării și oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.