Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan: PUZ Sector 5, anulat de instanţă; se confirmă că urbanismul ultimilor ani a însemnat o dezvoltare ilegală

Primăria Capitalei
Nicușor Dan

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Sectorul 5 a fost anulat printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, a declarat marţi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, opinând că se confirmă că urbanismul ultimilor ani a însemnat "o dezvoltare ilegală", relatează agerpres.

"Ieri, în aceeaşi zi în care aduceam la cunoştinţa bucureştenilor faptul că instanţa a suspendat lucrările la două construcţii ilegale din centrul Capitalei (edificarea unor blocuri pe spaţiul verde, în jurul unui palat vechi de 110 ani şi demolarea ilegală a unor clădiri vechi), Curtea de Apel Bucureşti a anulat, printr-o decizie definitivă, şi PUZ sector 5. Se confirmă, dacă mai era necesar, că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică şi ilegală", a scris Nicuşor Dan pe facebook.

În opinia sa, aceste planuri urbanistice zonale, "extrem de nocive" pentru Bucureşti, au permis distrugerea spaţiilor verzi, supraaglomerarea traficului, care a dus la creşterea poluării şi au destabilizat piaţa de investiţii.

"Acum, din aceste cinci PUZ-uri de sector, trei sunt anulate definitiv (PUZ-urile sectoarelor 3,5 şi 6), iar celelalte două sunt suspendate (PUZ sector 2 şi 4)", a adăugat Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.