Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan răspunde la acuzația că a blocat construcțiile în Capitală: 'Noi câştigăm pentru că respectăm legea'

Inquam Photos / George Călin
Nicusor Dan

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat că se construieşte în Bucureşti şi sunt emise autorizaţiile de construire în baza Planului Urbanistic General şi că au existat experimente nefericite cu locuinţe ieftine înghesuite unele în altele şi în alte oraşe occidentale, însă ele au devenit ghetouri. Acesta a mai precizat că a emis 2.000 de autorizaţii de construire, în condiţiile în care între 600 şi 800 pe an, cam asta e rata de autorizaţii emise de PMB.

„În primul rând că noi avem un Plan Urbanistic General. În baza acestui plan, se emit autorizaţii de construire. Să ştiţi că experimente din astea nefericite cum facem noi acum, cu locuinţe ieftine înghesuite unele în altele, au făcut şi oraşele occidentale, dar ele au devenit ghetouri. Adică în Occident, pe măsură ce a crescut nivelul de trai, ele au devenit ghetouri. Locuiesc în ele imigranţi şi nu face nicio plăcere să trăieşti acolo”, a afirmat Nicuşor Dan, joi la postul B1Tv, potrivit news.ro.

Cele mai multe autorizații sunt la sectoare

El a mai spus că a emis 2.000 de autorizaţii de construire şi „primarul municipiului emite numai pe zonele istorice ale oraşului, 7% din oraş”.

„Primarii de sector, şi ei, au emis, ei împreună emit cam de ordinul 6.000 – 7.000 de autorizaţii în fiecare an. Între 600 şi 800 pe an, cam asta e rata de autorizaţii emise de Primăria Capitalei. Fiind în zone istorice, sunt poduri care devin mansarde, sunt supraînălţări, sunt demolări de clădiri vechi, care nu au valoare, şi construire de clădiri noi, lucruri normale, de locuit”, a mai precizat Dan.

Acesta a mai declarat că „într-adevăr, a oprit foarte multe din acele planuri urbanistice zonale care „densificau foarte mult blocuri înalte pe străduţe de şapte metri lăţime, construcţii pe spaţii verzi”.

„Pentru astea, le-am oprit şi, în câteva zeci de cazuri, ei ne-au dat în judecată şi noi câştigăm pentru că respectăm legea”, a conchis edilul general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.