Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan continuă campania de revocare a autorizațiilor de construcție. Acuzații grave la adresa primarului general (DOCUMENT)

observator
Nicusor Dan

Scandalul generat de către Nicușor Dan în domeniul blocajului urbanistic pare să continue, în pofida acuzațiilor grave relatate de redacția noastră.

Acesta a transmis o plângere prealabilă către Primăria Sectorului 2, prin care solicită revocarea a 38 de acte administrative. Plângerea prealabilă este o etapă procedurală necesară înaintea eventualei sesizări a instanței de contencios administrativ pentru anularea unui document administrativ, în acest caz 38 de autorizații de construire.

Edilul devenit o reală vulnerabilitate pentru susținătorii săi din PNL și USR, invocă argumentul suspendării PUZ-ului de sector, ignorând principiul legal al neretroactivității.

content-image

În plus, se pare că deja Inspectoratul de Sat în Construcții, Prefectura, Ministerul Justiției și Ministerul Dezvoltării ar fi confirmat validitatea și legalitatea autorizațiilor.

În plus, primarul general nu are calitate juridică pentru o astfel de solicitare, conform Constituției și Codului administrativ neexistând vreo relație de autoritate ierarhică între edilul Capitalei și cei de sector.

Sursele noastre din Primăria Capitalei susțin că disperarea specialiștilor instituției a atins cote alarmante, având în vedere tensiunile provocate de inițiativele lui Nicușor Dan, aflate adesea la limita legii.

Mai mult, nici pentru edilul USR al Sectorul 2 situația nu este una comodă. În cazul în care Mihaiu ar anula autorizațiile, acesta riscă un dosar de abuz în serviciu, culpa nefiind a primarului general, care a solicitat, ci a decidentului.

Tot acest scandal vine pe fondul întețirii vocilor care îl contestă pe Nicușor Dan, sperând la ruperea alianței de la nivel local dintre PNL și USR.

Însă nici această decizie nu este una simplă, dată fiind susținerea de care primarul general se bucură din partea aliatului său de la sectorul 6, președintele PNL Bucuresti, Ciprian Ciucu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.