Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, solicitare către Gabriela Firea: 'O săptămână pentru a prezenta bugetul'

b1
Gabriela Firea Nicusor Dan

Candidatul independent la Primăria Capitalei susținut de USR, Nicușor Dan, îi atrage atenția, într-un comunicat de presă, primarului General, Gabriela Firea, că mai are o săptămână până la momentul la care legea o obligă să propună bugetul pe 2020, solicitându-i astfel să propună pentru anul în curs „un buget realist, spre deosebire de anii anteriori.”

„Îi atrag atenția Gabrielei Firea că mai are o săptămână până la momentul la care legea o obligă să propună bugetul pe 2020. Îi solicit să propună pentru anul 2020 un buget realist, spre deosebire de anii anteriori.

Conform Legii finanțelor publice locale, Primarul trebuie să propună bugetul în termen de 15 zile de la publicarea în Legii bugetului național în Monitorul Oficial. În 2020, Legea bugetului a fost publicată în 6 ianuarie.

Îi atrag atenția Gabrielei Firea că a depășit termenul legal de propunere a bugetului în fiecare an de mandat: în 2017 a propus bugetul după 41 de zile de la publicarea bugetului național, în 2018 după 43 de zile și în 2019 după 33 de zile.

Solicit Primarului Gabriela Firea să vină în fața bucureștenilor cu un buget realist pentru 2020”, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Klaus Iohannis a convocat miniștrii la Cotroceni: ultima discuție cu Ludovic Orban

Nicușor Dan a adăugat că în anii precedenți bugetele propuse au fost nerealiste.

„Bugetele anilor precedenți au fost total nerealiste. În 2018 a estimat venituri de 5,7 miliarde lei și a avut venituri de 4,2 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei mai puțin. În 2019 a estimat venituri de 6,8 miliarde lei și a avut venituri de aprox. 4 miliarde lei, cu aprox. 3 miliarde lei mai puțin (vom avea cifrele exacte când vom avea execuția bugetară pe 2019).

Estimarea total nerealistă a veniturilor a dus la situația financiară dezastruoasă a Primăriei Capitalei. Aceasta se află practic în incapacitate de plată, așa cum anticipasem, cu întârzieri consistente de plată la facturi și salarii”, se mai arată în comunicat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.