Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigel Farage exclude varianta de a reveni la conducerea UKIP

Fostul lider al Partidului Independenţei Regatului Unit (UKIP, eurofob), Nigel Farage, a exclus miercuri posibilitatea de a reveni la conducerea partidului după demisia lui Diane James marţi, după ce fusese aleasă în urmă cu mai puţin de trei săptămâni pentru a-i succeda în funcţie lui Farage, relatează AFP, potrivit agerpres.

''Nu, deloc. Mi-am îndeplinit misiunea'', a răspuns Farage după ce a fost întrebat de Sky News în legătură cu posibilitatea de a relua frâiele partidului. ''Este timpul ca altcineva să facă treaba'', a adăugat eurodeputatul din Strasbourg, unde a asistat la o reuniune în plen a Parlamentului European.

Vezi şi: Panică în Statele Unite: Toni Braxton a ajuns la spital, în stare critică / VIDEO

Eurodeputata Diane James, aleasă pe 16 septembrie la conducerea UKIP, a anunţat marţi seara că renunţă în cele din urmă la acest post ''din motive personale şi profesionale''.

Citește și: Scandal imens în ALDE

''A devenit evident faptul că nu am destulă autoritate, nici sprijinul tuturor colegilor mei din Parlamentul European şi al responsabililor partidului, pentru a pune în practică schimbările pe care le consider necesare şi pe care mi-am bazat campania'', a explicat ea.

Citește și: Cioloș s-a decis. Când va face marele anunț

Nigel Farage a spus că regretă decizia Dianei James: ''M-am gândit întotdeauna că, din cadrul partidului, ea este una dintre cele mai bune la televiziune, radio sau la miting''.

Citește și: După doi ani, Iohannis e încă paralel cu Constituția

Din punct de vedere tehnic, Nigel Farage (53 de ani), cofondatorul UKIP, rămâne totuşi liderul formaţiunii, deoarece comisia electorală britanică nu a înregistrat încă schimbarea de la conducerea partidului.

Citeşte şi: Fury e TERMINAT: 'Am tras cocaină la greu. Sper să mă omoare cineva, înainte să mă sinucid'

''Voi continua să asigur interimatul la conducerea UKIP'', timpul necesar pentru o nouă alegere, a spus Farage, care a demisionat de la şefia partidului după rezultatul referendumului din 23 iunie, care a decis ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, lupta sa de-o viaţă.

Un posibil succesor al Dianei James ar putea fi Steven Woolfe, eurodeputatul care era considerat marele favorit pentru preşedinţia UKIP, dar care a fost exclus din cadrul scrutinului la începutul lunii august pentru că şi-a depus dosarul cu candidatura cu o întârziere de 17 minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.