Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigeria îşi sfătuieşte cetăţenii să evite călătoriile care nu sunt de maximă importanţă în SUA

nigeria harta

Nigeria îşi sfătuieşte cetăţenii să evite călătoriile care nu sunt de maximă importanţă în SUA, după respingerea mai multor nigerieni care aveau vize valide în contextul înăspririi politicii Washingtonului privind imigraţia, a anunţat luni guvernul, citat de AFP. O consilieră specială pentru afaceri externe a preşedintelui, Abike Dabiri-Erewa, a precizat într-un comunicat că nigerienii "care nu au motive imperioase sau esenţiale" ar trebui să ia în considerare amânarea deplasării în SUA.

"În cursul ultimelor săptămâni, ne-am confruntat cu cazuri în care nigerieni cu vize americane cu multiple intrări valide s-au izbit de refuzul de intrare (în SUA) şi au fost trimişi înapoi în Nigeria", a declarat consiliera. "Persoanele vizate au fost imediat expulzate cu primul zbor disponibil, iar vizele lor au fost anulate", a adăugat ea.

Potrivit consilierei, "nu a fost oferit niciun motiv" pentru a justifica decizia serviciilor americane de imigraţie. Guvernul nigerian le recomandă cetăţenilor săi să amâne călătoriile pe care intenţionau să le facă, "până când noua politică de imigraţie (a Washingtonului) va fi mai clară", a adăugat ea, conform Agerpres. Preşedintele american Donald Trump a semnat la 27 ianuarie un decret care interzicea intrarea în SUA timp de 90 de zile pentru cetăţenii din şapte ţări majoritar musulmane. El a suspendat de asemenea intrarea tuturor refugiaţilor timp de 120 de zile.

Aceste măsuri au stârnit un val de indignare în întreaga lume şi au provocat o confuzie enormă în SUA, după care au fost suspendate printr-o decizie a justiţiei. Donald Trump ar urma să semneze luni o nouă versiune a decretului privind imigraţia, a anunţat consilierea sa Kellyanne Conway. Din 2,1 milioane de imigranţi africani care trăiau în SUA în 2015, 327.000 erau născuţi în Nigeria, conform datelor institutului american de cercetare Pew Research Center, publicate în februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.