Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigeria se scutură de trecutul colonial: Vrea să elimine engleza ca limbă de bază în școli

aljazeera.com
elevi nigeria

Noua politică are ca scop promovarea utilizării celor 625 de limbi locale din Nigeria, dar punerea în aplicare rămâne incertă. Guvernul nigerian a aprobat o nouă politică lingvistică națională care va impune utilizarea limbilor locale ca limbă de predare pentru elevii din școlile primare și va elimina limba engleză, anunță aljazeera.com.

Politica a fost anunțată miercuri de ministrul nigerian al Educației, Adamu Adamu, după ce a fost aprobată de Consiliul Executiv Federal (FEC) în cadrul unei reuniuni prezidate de președintele Muhammadu Buhari, potrivit presei locale.

Guvernul a convenit acum ca, de acum înainte, instruirea în școlile primare; primii șase ani de învățare va fi în limba maternă", a declarat ministrul, citat. Engleza este limba oficială a Nigeriei. Este, de asemenea, limba de predare la toate nivelurile de învățământ.

Obiectivul noii politici este "de a promova și de a spori cultivarea și utilizarea tuturor limbilor nigeriene", a declarat Adamu. Există aproximativ 625 de limbi locale în Nigeria, a spus el, iar politica va fi aplicată la nivel național.

"Deoarece primii șase ani de școală ar trebui să fie în limba maternă. Acolo unde se află elevul, limba comunității gazdă este cea care va fi folosită", a explicat el. Adamu a precizat că, după utilizarea exclusivă a limbilor locale în primii șase ani de școală, limba maternă va fi apoi combinată cu engleza la nivelul gimnaziului.

În timp ce noua politică a intrat oficial în vigoare, aceasta este mai mult în principiu, a adăugat ministrul, deoarece punerea în aplicare completă va avea loc numai după ce vor fi efectuate mai multe lucrări pregătitoare.

"Teoretic, această politică începe de astăzi, dar utilizarea limbii materne este exclusivă, dar avem nevoie de timp pentru a dezvolta materialul, pentru a obține profesorii și așa mai departe", a declarat el miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.