Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nihil Sine Deo, la Primăria Sectorului 2

Primaria Sectorului 2
Dan Cristian Popescu

Miercuri, 18 iulie 2018, la Galeria 2 Art din sediul Primăriei Sectorului 2 s-a desfășurat evenimentul “Regii si Reginele României Independente si Întregite”,  consacrat Regalitătii Române pe timpul căreia s-a cucerit Independența și s-a creat România Mare.

In cadrul acestui eveniment , organizat la inițiativa viceprimarului liberal Dan Cristian Popescu, a avut loc proiectia filmului documentar realizat de Marilena Rotaru ”Nihil Sine Deo”, o panoramă a tuturor Regilor României, si lecturarea câtorva fragmente din jurnalul Reginei Maria de către actrita Liana Ceterchi.

"Nihil Sine Deo" este o producție consacrată Dinastiei Regale Române, a celor peste 140 de ani în care Regii României au pus țara și pe Dumnezeu înainte de interesele de familie.

Documentarul produs de Marilena Rotaru conține înregistrări din Arhiva de Film și evocă figurile regale care au ocupat, timp de 125 de ani, Tronul României.

Pe 18 iulie 2018 s-au împlinit 80 de ani de la trecerea Reginei Maria la cele veșnice, iar la 20 iulie sunt 91 de ani de la plecarea în eternitate a Regelui Ferdinand și 91 de ani de la prima urcare pe tron a Regelui Mihai.

„Nihil sine Deo!” a fost deviza cu care Carol I a domnit aproape jumătate de secol i pe care a lăsat-o ca motenire simbolică nepotului său Regele Ferdinand, apoi acesta fiului său Regele Carol al II-lea care la rândul lui a lăsat-o fiului, Regele Mihai I.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.