Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nikolai Patrușev acuză SUA că dezvoltă arme biologice în laboratoarele aflate în apropierea granițelor Rusiei

vestidinrusia.ro
arme biologice

Consiliul de Securitate al Rusiei are motive întemeiate să creadă că Statele Unite dezvoltă arme biologice în laboratoare situate în apropierea granițelor Rusiei și ale Chinei, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, într-un interviu pentru Kommersant.

”Ni se spune că la granițele noastre funcționează niște centre sanitare și epidemiologice pașnice, dar, din cine știe ce motiv, ele amintesc mai degrabă de Fort-Detrick, din Maryland, unde, de zeci de ani, americanii lucrează în domeniul biologiei militare. Și pentru că veni vorba, trebuie privit cu atenție faptul că, în zonele limitrofe, se înregistrează focare de îmbolnărivi cu boli ce nu sunt caracteristice acestor regiuni”, a spus șeful instituției.

Patrușev a adăugat, de asemenea, că ”nu este totul în regulă” cu SUA în privința armelor chimice. El a explicat că, inițial, americanii aveau cu o treime mai puține astfel de arme decât Rusia, dar Moscova a distrus toate rezervele sale, iar Washingtonul, nu. Astfel, Statele Unite au prelungit termenul pentru eliminarea totală a armelor chimice până în 2023”, a subliniat Patrușev, scrie vestidinrusia.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.