Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nimeni nu vrea acţiunile familiei lui Dan Voiculescu

Nimeni nu vrea acţiunile familiei lui Dan Voiculescu. Nicio persoană fizică sau juridică nu s-a înscris la licitaţia pe care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) urma să o organizeze astăzi în vederea vânzării acţiunilor pe care fiicele omului de afaceri Dan Voiculescu, Corina şi Camelia, le deţineau la compania Sanagra SA din judeţul Mureş, au declarat pentru „Adevărul“ surse din ANAF.

Citeşte şi: Avertismentul din Europa pentru România: Se cere clarificarea implicării SRI în justiție

În termen de 30 de zile, ANAF trebuie să publice anunţul privind organizarea unei noi licitaţii pentru vânzarea acţiunilor pe care Corina şi Camelia Voiculescu le deţineau la Sanagra. Asupra acţiunilor pe care fiicele lui Dan Voiculescu le deţineau la Sanagra SA a fost pus sechestru în dosarul ICA, în încercarea de a recupera o parte din prejudiciul estimat la 60 de milioane de euro. „Această situaţie este un bun exemplu care arată cât de complexă este o executare silită şi cum recuperarea prejudiciilor este întarziată din motive independente de ANAF în peste 50% din cazuri. Noi am făcut public un raport din care reiese clar că deficienţele sistemului judiciar plus alţi factori influentează mult mai mult recuperarea prejudiciilor. Să nu uităm că avem decizii comunicate după trei-cinci ani, timp în care bunurile se devalorizează, însă rămân prinse ca nerealizări la valoarea iniţială de dinaintea devalorizării“, au mai declarat sursele citate. În încercarea de a recupera prejudiciul din dosarul ICA, estimat la 60 de milioane de euro, statul vizează şi activele familiei lui Dan Voiculescu.

Citeşte şi: Alarmă peste Prut: O grupare paramilitară voia să dea lovitura în toate instituţiile / VIDEO

De această dată, acţiunile pe care Camelia şi Corina Voiculescu le aveau la Sanagra SA. De fapt, era vorba de două licitaţii, câte una pentru fiecare pachet de acţiuni, însă ele urmau să fie organizate în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, în acelaşi loc. Astfel, o licitaţie viza vânzarea unui număr de 306 acţiuni pe care fiica cea mare a mogului media, Camelia, le deţinea la compania Sanagra din localitatea Sântana de Mureş, judeţul Mureş, preţul de pornire, fără TVA, fiind de 1,463 milioane de lei (aproximativ 330.000 de euro), potrivit unui anunţ postat pe portalul ANAF.

Citeşte şi: Cum dădeau şpagă fraţii Becali pentru a scăpa de puşcărie: Puneau banii în pungile cu chipsuri

O altă licitaţie avea ca scop vânzarea unui număr de 351 de acţiuni pe care fiica cea mică a lui Dan Voiculescu, Corina, le deţinea la aceeaşi companie. În acest caz, preţul de pornire în licitaţie, fără TVA, era de 1,678 milioane de lei (aproximativ 380.000 de euro). La începutul lunii octombrie, ANAF anunţa că va organiza, la 26 octombrie, două licitaţii publice (la aceeaşi oră şi în acelaşi loc) pentru vânzarea unui număr de acţiuni pe care fiicele lui Voiculesc, le deţineau la compania SC Sanagra SA din judeţul Mureş. Aceasta ar fi fost cea de-a doua licitaţie pe care Fiscul o organizează pentru vânzarea bunurilor familiei Voiculescu. Numai că, după numai câteva zile, Fiscul a decis să anuleze organizarea acestor licitaţii, urmând ca ele să aibă loc în judeţul Mureş, unde este sediul companiei, şi nu la Bucureşti, unde este domiciliul debitoarelor - surorile Voiculescu., anunţă adevărul.

Citeşte şi: Decapitări la ISU după tragedia din clubul Colectiv / UPDATE: Reacția lui Raed Arafat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.