Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noah Lyles, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a impus în cursa masculină de 200 din cadrul primei etape a circuitului atletic Diamond League

World Athletics
Diamond League

Americanul Noah Lyles, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, s-a impus în cursa masculină de 200 din cadrul primei etape a circuitului atletic Diamond League (Liga de Diamant), desfăşurată vineri la Doha, capitala Qatarului, informează AFP, citat de Agerpres.

Lyles a trecut primul linia de sosire, în 19 sec 72/200, urmat de compatriotul său Fred Kerley (19 sec 75/100), în timp ce campionul olimpic en titre, canadianul Andre de Grasse, s-a clasat pe poziţia a patra, la egalitate cu Jereem Richard din Trinidad-Tobago, ocupantul locului al treilea, ambii fiind cronometraţi în 20 sec 15/100.

Proba similară feminină s-a încheiat cu victoria americancei Gabrille Thomas, cu timpul de 21 sec 98/100, care a egalat cu această ocazie recordul reuniunii, stabilit de compatrioata sa Allyson Felix. Tomas le-a devansat pe jamaicana Sherika Jackson (22 sec 07/100) şi pe britanica Dina Asher-Smith, campioana olimpică de la Tokyo (22 sec 37/100).

Sud-coreeanul Woo Sang-hynk, campion mondial în sală la Belgrad, în acest an, s-a impus la săritura în înălţime, cu 2,33 m, în faţa eroului local Mutaz Essa Barshim (2,30 m), campionul olimpic în Japonia, alături de italianul Gianmarco Tamberi, clasat pe locul al şaptelea vineri (cu 2,20, după trei ratări la 2,24 m).

La 400 m garduri, brazilianul Alison dos Santos, medaliat cu bronz la JO 2022, a obţinut victoria cu timpul de 47 sec 24/100, urmat de americanul Rai Bejamin, vicecampionul olimpic de la Tokyo (47 sec 49/100).

Cursa feminină de 400 m s-a încheiat cu o surpriză: campioana olimpică en titre, Shaunae Miller-Uibo din Bahamas, a semnat doar al treilea timp (51 sec 84/100), fiind devansată de dominicana Marileidy Paulino (51 sec 20/100), medaliată cu argint pe această distanţă la ultimele Jocuri Olimpice, şi de jamaicana Stephenie Ann McPherson (51 sec 69/100).

Campionul olimpic suedez Armand Duplantis şi ceilalţi săritori cu prăjina prezenţi la Doha nu au putut evolua vineri, din cauza vântului puternic care s-a abătut asupra stadionului Qatar Sport Club. Ei vor concura sâmbătă după-amiază, în sală, în cadrul academiei Aspire, conform AFP.

Obiectivul lui Duplantis din acest sezon îl reprezintă cucerirea ultimului titlu care lipseşte din palmaresul său, cel de campion mondial în aer liber.

Următoarea etapă va avea loc în Anglia, la Birmigham, pe 21 mai, şi va avea în program primele curse de 100 m din actuala ediţie a circuitului Diamond League.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.