Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noapte INCENDIARĂ în Jungla de la Calais. Evacuările au fost reluate - FOTO/VIDEO

Mai multe incendii au izbucnit în ''Jungla din Calais'' (nordul Franţei) în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în timp ce tabăra de migranţi se pregătea pentru cea de-a treia zi de evacuare şi continuarea distrugerii adăposturilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Un migrant a fost uşor rănit şi spitalizat pentru ''o rană la timpane', au indicat autorităţile locale.

Citeşte şi: NEVESTELE unui lider jihadist, expulzate din Turcia şi inculpate în Franţa

Incendiile sunt ''o tradiţie, îndeosebi pentru unele comunităţi care îşi dau foc la locuinţă în momentul în care o părăsesc'', au explicat pentru AFP autorităţile locale, precizând că au mobilizat, ca măsură de prevenţie, numeroşi pompieri. Fenomenul ca atare a fost constatat în martie, în cursul degajării zonei de sud a vastului ghetou.

Încă de la lăsarea serii de marţi, mai multe incendii au izbucnit în tabăra improvizată aflat în curs de evacuare începând de luni, dar ele s-au intensificat în intervalul de timp cuprins între miezul nopţii şi ora 3:00 dimineaţa, îndeosebi în 'zona magazinelor' la intrarea în tabără, potrivit prefecturii, care reprezintă statul francez în regiune.

Cel puţin două butelii cu gaz au explodat, determinând mai multe persoane din tabără să se refugieze în ''banda de 100 de metri'', o zonă liberă situată în vestul taberei şi la limita şoselei de centură a portului.

Citeşte şi: COMPLOT de asasinare a liderilor din Palestina, dejucat în Cisiordania

Incendiile au fost stinse de către pompieri, însoţiţi de forţele de ordine.

Potrivit comisarului de poliţie din Calais, Patrick Visser-Bourdon, au fost evacuaţi între 150-200 de migranţi, îndeosebi afgani şi sirieni, care au fost luaţi în grijă de către asociaţii. Printre ei se aflau circa cincisprezece minori, care au fost plasaţi în condiţii de siguranţă şi duşi la centrul de primire provizoriu împreună cu cei cazaţi luni şi marţi.

Citeşte şi: Reşedinţa ambasadorului SUA din Moscova, ATACATĂ - FOTO

Asociaţiile avertizaseră că acest tip de incidente urmează să se producă şi au distribuit anterior mai multe zeci de extinctoare migranţilor. Mulţi dintre ei au participat chiar la stingerea focului alături de pompieri.

Autorităţile au început luni să distrugă cabanele şi adăposturile ''Junglei din Calais'', un indiciu privind hotărârea lor de a desfiinţa cel mai mare bidonvil din Franţa, unde până luni se aflau între 6.000 şi 8.000 de migranţi, potrivit surselor, care vizau să treacă în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.