Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Noaptea albă a filmului românesc' debutează la TVR 3 cu fragmente din filmul 'Hamlet', de Florin Şerban, care va fi lansat luna viitoare

filme, cinema, cinematograf

„Noaptea Albă a Filmului Românesc”, un proiect TVR care va fi organizat în jurul unui creator al cinematografiei contemporane, regizorul şi producătorul Florin Şerban, va fi sâmbătă, la TVR 3, informează News.ro.

Din 26 februarie, de la ora 21.10 şi până în 27 februarie, la ora 6.15, „Noaptea Albă” va fi dedicată regizorului şi producătorului Florin Şerban. Din program: „Eu când vreau să fluier, fluier”, primele două părţi ale trilogiei „Dragoste, premiera filmului „Neidentificat”, „Box” şi „Omul care nu a spus nimic”.

Pe 26 februarie, TVR 3 găzduieşte integrala Florin Şerban. Filme de lung şi scurt metraj, fragmente în exclusivitate din „Hamlet”, care va fi lansat în luna martie a acestui an, producţii în premieră sau cu palmares internaţional vor creiona portretul cineastului FLORIN ŞERBAN.

„Superior lui Martin Scorsese!” (Der Spiegel) sau „mai bun decât Polanski!” (Screendaily), Florin Şerban este primul regizor care a obţinut o recunoaştere internaţională şi şi-a făcut intrarea în cinematografia naţională şi internaţională cu un film care nu are legătură cu perioada comunistă: „Eu când vreau sa fluier, fluier” - un love story, o poveste de iubire dintre un puşcăriaş de 18 ani şi o studentă de 21 de ani - care a adus cinematografiei de la noi două premii la Berlin şi alte câteva zeci în festivaluri importante din lume.

Evenimentul TVR3 „Noaptea Albă a Filmului Românesc” debutează, de la ora 21.10, cu o prezentare şi un interviu al regizorului Florin Şerban.

Filmul „Hamlet” va avea premiera pe 25 martie, dar la TVR 3, de la ora 21.40 telespectatorii vor urmări 16 minute în premieră absolută. Cinci actrițe ajung într-o sală, unde ar trebui să dea probă pentru personajele care mor în „Hamlet”. Deodată, ușa se închide, castingul s-a încheiat şi începe spectacolul. Fiecare trebuie să își joace propriul rol… Întotdeauna… Până la moarte. Un horror românesc… terapeutic!

De la ora 22.00, în premieră filmului „Neidentificat”, regizat de Bogdan George Apetri şi produs de Florin Şerban, un thriller care are în centrul poveştii un poliţist care alege, fără discreţie, să acţioneze la limita dintre etica profesională şi abuzul de putere.

„Noaptea Albă a Filmului Românesc”, prima ediţie, va difuza, alături de atât de cunoscuta producţie „Eu când vreau să fluier, fluier” (ora 0.05), de la ora 1:40 primele două părţi ale trilogiei „Dragoste”: „Dragoste 1. Câine” şi „Dragoste 2. America”. Două poveşti despre două tipuri de iubire - cea dictată de instinct şi cea raţională.

„Box”, difuzat de la ora 4.40, este tot o poveste de iubire, dar spusă altfel decât în filmele americane - un tânăr boxer şi o actriţă cu familie care învaţă lecţiile maturizării şi ale compromisului în drumul către afirmarea profesională.

„Noaptea albă a filmului românesc” se încheie la ora 6.15 cu „Omul care nu a spus nimic”, un scurt metraj filmat exclusiv cu amatori, unul dintre exemplele relevante pentru tehnica de actorie pe care Florin Şerban o foloseşte în lucru cu cei care îi compun distribuţiile - fie ei profesionişti sau amatori. Apă, tăcere şi stuf. Emoţie şi un “te iubesc” rostit prea şoptit pentru a putea schimba povestea unei vieţi.

Toate filmele care vor fi prezentate în cadrul acestui proiect sunt finanţate şi de TVR, singura instituţie media din România ce susţine cinematografia independentă contribuind la fondul cinematografic cu 15% din veniturile obţinute din publicitate pe parcursul unui an calendaristic.

Florin Şerban este regizor, scenarist, producător de film. A studiat film la Columbia University, New York, regie film la UNATC, filosofia la Cluj şi are un master în filosofia culturii şi hermeneutică. Are propria casă de producţie, Fantascope, şi a înfiinţat în 2010 Şcoala de Actorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.