Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acțiuni ale DNA în Cazul Blaga. Șefii poliției Bihor, audiați la DNA

news alert

Şeful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, a fost audiat marţi dimineaţa la DNA Oradea, timp de 20 de minute. Alături de acesta, la DNA s-au prezentat şeful Poliţiei Beiuş şi mai mulţi şefi de post din zona municipiului Beiuş.

Audierea vine după percheziţiile care au avut loc luni, la sediul IPJ Bihor şi acasă la chestorul Liviu Popa. Chestorul este prieten de familie cu Vasile Blaga, la începutul lunii septembrie fiind implicat într-un accident rutier în timp ce se afla la volanul maşinii liderului PNL.

Vezi și: SURSE - Baronii vechiului PDL ascut săbiile: vor capul lui Vasile Blaga

Citește și: Precizările DNA, care îl contrazic pe Vasile Blaga

Poliţiştii au ajuns la sediul DNA cu puţin timp înainte de ora 9. Pe lângă chestorul Popa, este vorba de şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, şeful Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful postului de poliţie Cărpinet, Raul Rotar.

Exceptându-l pe şeful Poliţiei Bihor, cu toţii au fost citaţi pentru că sunt bănuiţi că au protejat activitatea infracţională a mai multor oameni de afaceri din zonele în care activează.

În ce-l priveşte pe Liviu Popa, deocamdată acuzaţiile nu sunt cunoscute cu exactitate.

Vezi și: Victor Ponta anunță că IESE DIN JOC

Primul care a ieşit, după aproximativ 15 minute, a fost chestorul Liviu Popa, împreună cu avocatul său, Ioan Banciu. Aceştia au refuzat să dea declaraţii jurnaliştilor şi la intrare şi la ieşire.

La fel au procedat, în jurul orei 9.30, şi cei doi şefi de post, care, de asemenea, nu au vrut să discute cu presa.

Audierile au loc după ce, luni, procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruptie Oradea au declanşat percheziţii la sediul Poliţiei Bihor, în biroul inspectorului şef, chestorul Liviu Popa, dar şi la domiciliul acestuia.

În aceeaşi zi, şi liderul PNL Vasile Blaga, cunoscut ca apropiat al şefului Poliţiei Bihor, a fost audiat la DNA Bucureşti, în legătură cu accidentul provocat de Liviu Popa în timp ce îi conducea maşina, în drum spre Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.