Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi atacuri puternice ale aviației israeliene în Siria. Au fost lovite importante locații ale Hezbollah

ABC News
atac siria damasc racheta

Rachete, trase "probabil" de aviaţia israeliană, au lovit joi depozite de arme aparţinând mişcării libaneze Hezbollah în apropierea aeroportului militar Dabaa, în centrul Siriei, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP preluat de agerpres.

"Şase rachete au fost trase asupra aeroportului militar Dabaa şi zonelor învecinate din sectorul sud-vestic al provinciei Homs şi au lovit depozite de arme aparţinând Hezbollahului libanez", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

"Rachetele au trase probabil din Israel", a adăugat el.

Surse din apropierea graniţei libanezo-siriene au informat că avioane survolaseră mai devreme spaţiul aerian libanez, iar unele sunt în continuare acolo, ceea ce sugerează noi lovituri".

Avioane israeliene trec frecvent prin spaţiul aerian al Libanului pentru a efectua raiduri în Siria.

La rândul său, agenţia oficială Sana a transmis că aeroportul militar a fost joi ţinta unor rachete, "interceptate de apărarea noastră antiaeriană", potrivit unei surse militare. Sana, care a mai informat că s-au înregistrat "explozii în împrejurimile aeroportului Dabaa", a subliniat că obiectivul "agresiunii" nu a fost atins.

Deocamdată, nicio sursă nu s-a referit la pierderi de veţi omeneşti.

Canalul militar de informare al Hezbollah a anunţat, citând Pentagonul, că "forţele americane ori ale coaliţiei internaţionale nu au participat la loviturile efectuate asupra aeroportului Dabaa din sectorul sud-vestic al provincie Homs".

Hezbollahul, aliat al Teheranului, luptă în Siria alături de regimul Bashar Al-Assad. Infrastructurile sale militare din ţară, precum şi ale forţelor iraniene la sol, au fost lovite de raiduri israeliene în ultimele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.