Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției: `Astăzi aș fi vrut ca SIIJ să fie deja istorie. Dar nu este. Dosarele de corupție cu magistrați trebuie să meargă la DNA`

Facebook
Stelian Ion

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a vorbit duminică seară, la Digi24 despre demersurile de desființare a SIIJ explicând că există întârzieri privind Legea de desființare a Secției.

El a arătat că speră ca Secția Specială să fie desființată cât mai repede, dar asta fără a exista urmări nefaste asupra dosarelor și a revenirii lor la unitățile de parchet competente.

Citește și: SURSE Posibil IMPLICAT în ATENTATUL TERORIST de la metroul londonez GĂSIT de SRI în România

„Astăzi aș fi vrut ca SIIJ să fie deja istorie. Dar nu este.

Avem un raport MCV care ne arată că suntem pe un drum bun, dar că trebuie să continuăm să respectăm rapoartele GRECO, cele dictate de comisia de la Veneția

Legile justitiei despre care ati vorbit sunt in etapa finală. Urmeaza aceasta perioada in care in cadrul unui grup de lucru format in Coaliție și se fac  ultimele ajustări.

Sper sa ajungă repede pe masa Parlamentului și să inceapă...

Eu nu am emotii privind avizul Comisiei de la Veneția  privind SIIJ. Aceasta Comisie a criticat de la bun inceput aceasta sectie.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

Important e sa facem desfiintarea siij in asa fel incat sa nu creem probleme in alte zone. De aceea am facut si acea sesizare la Comisia de la Venetia”, a spus Stelian Ion.

„Eu ma bazez pe programul de guvernare. Am pus acest obiectiv la capitolul justitie de desfiintare a SIIJ intre primele obiective. Vom vedea coerenta si fermitate si speram ca acest moment sa fie cat mai aproape.

Se putea desființa foarte repede. Au intervenit in coalitie niste discutii. Lucrurile puteau fi foarte simple daca in cadrul coalitiei nu se intreba ce punem in locul acestei sectii, ce se va intampla cu dosarele?

Citește și: Locurile și FELUL în care BANII din firmele Adamescu au fost DAȚI judecătorilor TB

Nu e un scop in sine doar desfiintarea acestei sectii. Eu personal am fost prezent la toate discutiile pe sectia speciala si am propus de fiecare data revenirea la forma initiala, anterioara infiintarii acestei sectii.

Aveam urmariri, aveam puneri sub acuzare. Este inacceptabil ca ies informatii din dosare de la SIIJ. Se constata asta si in rapoarte. E foarte limpede ca varianta cea mai buna e aceea de desfiintare a siij, reinstaurea competentei DNA pe dosare cu magistrați dar strict pe coruptie...

Chestiunea UDMR ca dosarele sa nu revină la DNA, dumnealor spun ca ar trebui ca toate dosarele sa fie instrumentate de o secție din cardul piccj. SIIJ e o sectie din acest parchet. Daca mutam dosarele din parte in alta nu ne putem aștepta ca lucrurile sa fie diferite.

Chestiunea a rămas in discuție. Este inacceptabil amendamentul ca toate dosarele să meargă la PICCJ, cele cu magistrați ce tin strict de fapte de corupție, sunt de competența DNA.

Partenerii noștri așteaptă să corectăm această gravă greșeală comisă în perioada Dragnea. Desființarea secției Speciale se va întâmpla. Nu ne dă motive de bucurie dar această Secție în această perioadă de vacanță parlamentară trebuie să dispară.

Nu putem lungi această lege la nesfârșit. În Parlament este blocajul. Nu cred că ajută să arătăm acum cu degetul .Dar cred să ne deblocăm după ce vine raportul Comisiei de la Veneția.

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.