Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi critici aduse lui Donald Trump din partea Germaniei și Franței după retragerea sprijinului pentru declarația comună a G7

Donald Trump

Germania și Franța au criticat decizia președintelui american Donald Trump de a își retrage sprijinul pentru declarația comună a membrilor Grupului țărilor puternic industrializate (G7), acuzându-l că deteriorează încrederea reciprocă între state, relatează site-ul agenției Reuters, preia Mediafax.

Trump a anunțat pe platforma de microblogging Twitter că nu va mai susține declarația comună a statelor membre G7.

"În câteva de secunde, poț distruge încredere cu doar 280 de caractere scrise pe Twitters", a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas, atunci când a fost întrebat de decizia lui Trump.

Vezi și: Oficialii americani și nord-coreeni au inițiat dialogul preliminar pentru întâlnirea de mâine între Donald Trump și Kim Jong-un

Decizia lui Trump "nu a fost o supriză reală, a abordat aceeași manieră și în privința acordului nuclear cu Iranul", a adăugat Maas.

Liderul partidului Partidului Social Democrat din Germania, Andrea Nahles, l-a acuzat pe Donald Trump că a transformat summitul G7 într-un dezastru.

"Președintele Donald Trump creează haos. Politica rezonabilă și de încredere nu poate fi făcută în acest mod", a declarat Nahles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.