Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi focare de pestă porcină, la două fonduri de vânătoare din județul Constanța

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Toți mistreții aflați pe două fonduri de vânătoare din județul Constanța urmează să fie sacrificați după ce la trei animale - unul vânat, celelalte găsite moarte - a fost confirmat virusul pestei porcine africane.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, vineri a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor, după ce a fost confirmat virusul pestei porcine la trei mistreți morți.

Citește și: Codrin Ștefănescu ANUNȚĂ RĂZBUNAREA PSD după plecările la Pro România: Ne pregătim să primim între 8 şi 11 parlamentari din alte partide

„Unul dintre exemplare a fost vânat pe fondul de vânătoare Șipotele, iar ceilalți doi porci mistreți au fost găsiți morți pe fondul de vânătoare de la Băneasa”, au precizat sursele citate, conform Mediafax.

Drept urmare, a fost votat un plan de măsuri ce are aplicabilitate imediată în zonele afectate și care cuprinde dispoziții ce prevăd, între altele, „prinderea integrală a mistreților din zonă, prin metode de vânătoare, cu personal silvic, vânători autorizați și personal abilitat”, dar și ținerea porcilor din exploatații sau gospodării în adăposturile lor sau locuri unde pot fi izolați de mistreți.

Până în prezent, în județul Constanţa au fost confirmate 91 de focare de pestă porcină africană. În urma sacrificărilor de animale, la nivelul întregului județ au fost plătite despăgubiri pentru cele 852 de exploatații afectate în valoare de aproape 4 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.