Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi medicamente adăugate în Canamed de la 1 martie - Care sunt acestea şi ce afecţiuni tratează

Everyday Health
medicamente fecale tratament

inisterul Sănătății a adăugat în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed) 52 de medicamente de la 1 martie 2020, printr-un ordin publicat vineri în Monitorul Oficial.

Proiectul a fost prezentat de 360medical.ro în 30 ianuarie.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătății a amânat până la 1 aprilie 2020 corecția prețurilor din Canamed și din Catalogul public, motivând decizia prin întârzierea procedurilor legale.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Copii pălmuiţi, puşi să mânânce forţat până la vomitare şi cu părul smuls, ar intra în PALMARESUL educatoarei DANA MUNTEANU de la ALBINUŢA

De altfel, noile prețuri ale medicamentelor propuse a fi introduse de la 1 martie au termen de valabilitate până 1 aprilie 2020, cu excepția câtorva produse, care au prețurile valabile până în octombrie 2020 sau 1 noiembrie 2020.

Noul ordin prevede că, în anexa 1 a ordinului, care cuprinde prețurile din Canamed, după poziția 7.101 se introduc 52 de noi poziții (7.102-7.153).

Lista cu cele 52 de medicamente include Fasenra 30 mg (benralizumab, DAPP AstraZeneca), indicat ca terapie adăugată la tratamentul de întreținere la pacienții adulți cu astm bronșic eozinofilic sever – preț maxim 10.373,53 lei cu TVA, Ammonaps 500 mg/comprimate și 940 mg/g granule orale (fenilbutirat de sodiu, DAPP Immedica Pharma Suedia), indicat ca adjuvant în tratamentul cronic al tulburărilor de ciclu ureic – preț maxim 3.087,82-5.432,87 lei – și Pelgraz 6 mg (pegfilgrastim, DAPP Accord Healthcare), biosimilar, indicat pentru reducerea duratei neutropeniei şi a incidenţei neutropeniei febrile la pacienţii adulți trataţi cu chimioterapie citotoxică pentru boli maligne – preț maxim 2.873,44 lei.

De asemenea, ministerul propune modificări la 49 de poziții și abrogarea altor 5 poziții.

Prețurile maxime stabilite de minister în Canamed sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere pe piață (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente din România care au relații contractuale cu Ministerul Sănătății, cu casele de asigurări de sănătate sau cu direcțiile de sănătate publică județene.

Citeşte şi: EXPLOZIV! Educatoarea judecată pentru şase fapte de purtare abuzivă faţă de copii de patru ani RUPE TĂCEREA - Ce spune despre cazul său

Pentru farmaciile sau alte entități care nu se află în relații contractuale cu casele de  asigurări de sănătate, cu direcțiile de sănătate publică județene sau cu Ministerul Sănătății, prețurile sunt cuprinse în Catalogul public.

Ordinul Ministrului Sănătății prin care s-a realizat prima corecție a prețurilor din Canamed după 2015, care se aplică de la 1 ianuarie 2019, a fost publicat în Monitorul Oficial în 22 noiembrie 2018.

Ultima actualizare a Canamed a fost realizată recent, când Ministerul Sănătății a adăugat 5 medicamente, măsura fiind valabilă de la 1 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.