Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi mișcări în guvernul de la Kiev: Ministrul Apărării ar putea fi înlocuit cu șeful spionajului militar

odessa-journal.com
Oleksi Reznikov

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, își va părăsi postul în cursul săptămânii viitoare, iar în locul său va fi numit, cel mai probabil, actualul șef al serviciului de informaţii militare, Kirilo Budanov - transmite Ukrainska Pravda, citând mai multe surse din Biroul Preşedintelui şi din Cabinetul de Miniștri.

Ziarul scrie că echipa președintelui Volodimir Zelenski se gândește acum unde să-l transfere pe Reznikov, pentru că "nimeni din Cancelaria prezidenţială nu are îndoieli că acesta ar trebui să rămână în echipă". O opțiune luată în calcul ar fi ca Reznikov să devină noul ministru al justiției, în timp ce actualul şef de la Justiţie, Denis Maliuska, să fie trimis ambasador într-o ţară europeană. Cel mai probabil, la şefia Ministerului Apărării de la Kiev va fi numit Kirilo Budanov, actualul şef al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din cadrul ministerului. Budanov şi-ar căuta deja un înlocuitor la şefia GUR - potrivit surselor Ukrainska Pravda. "Lui Kirilo îi este foarte greu să plece din GUR, nu vrea în Ministerul Apărării, pentru că înțelege că aceasta este o mașinărie birocratică uriașă. Dar nu prea mai este timp de gândit" - a explicat o sursă din rândul forțelor de securitate ucrainene.

Într-un interviu acordat Ukrainska Pravda, care va fi publicat în curând, ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a comentat posibilitatea demiterii sale, fiind întrebat de jurnalist dacă nu cumva "acesta este ultimul său interviu în această funcție". "Nu am avut nicio conversație că ar trebui să încetez să mai lucrez din această postură. Voi relua răspunsul acordat şi altor mass-media: fiecare oficial ar trebui să fie conștient că nu este în funcție pe viață, că trebuie să înceapă o etapă și să o şi încheie" - a declarat Oleksi Reznikov. "Prin urmare, sunt pregătit pentru orice fel de evoluţie a evenimentelor. Nu mi-e rușine pentru ceea ce am realizat. Cu siguranță, voi avea ce să arăt. În rest, rămâne de văzut. Dar, de fiecare dată după ce discut cu Ukrainska Pravda, se întâmplă ceva. Este interesant" - a adăugat Oleksi Reznikov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.