Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi orori: O victimă a medicului de la Polizu acuză că a trăit cu un făt mort în uter

captura Observator
Florian Robe

O a patra persoană se consideră victimă a doctorului de la Maternitatea Polizu, a anunțat luni avocatul Adrian Cuculis. Medicul este acuzat că ar fi scanat în mod greșit sarcina.

Potrivit avocatului Cuculis, este vorba de o a patra persoană care se consideră victimă a medicului.

„În luna a 7– a de concepție nu le-ar fi spus părinților nimic, iar acest lucru ar fi dus la decesul fătului, iar cu o constatare făcută după mai multe zile, femeia trăia cu un făt mort în pântec, știind de fapt că este viu. Deși familia ar fi cerut cadavrul în mod expres, medicul ar fi refuzat absolut să le dea copilul și ar fi refuzat și să elibereze certificat constatator al decesului”, a transmis luni avocatul, scrie Mediafax.

Conform acestuia, persoana locuiește acum în Germania. „Declarațiile acestor persoane vor fi folosite în dosarul de fond în circumstanțiere negativă”, arată avocatul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a început urmărirea penală față de un medic de la Maternitatea Polizu.

„În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus începerea urmăririi penale și ulterior efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un medic de specialitate obstretică-ginecologie din cadrul Maternității Polizu pentru tentativă de omor calificat”, informa într-un comunicat remis săptămâna trecută MEDIAFAX Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

În ordonanța de urmărire penale procurorii au reținut existența unei bănuieli rezonabile că, pe 24 aprilie 2019, o femeie a născut „o fetiță viabilă” la Maternitatea Polizu, sub supravegherea medicului.

Medicul a declarat nașterea ca fiind „un avort spontan al unui produs de concepție de sex feminin fără semne de viabilitate”.

Avocatul Adrian Cuculiș declara că medicul este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi.

„Pe scurt, lăsa copiii prematuri să moară sau chiar îi omora el pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”, spunea avocatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.