Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi restricții de circulație în zona Piața Sudului

razvan Sava

Noi restricții de circulație vor fi necesare în zona Piața Sudului din Capitală, după ce stadiul lucrărilor de la pasajul rutier a avansat cu 20% față de luna ianuarie.

„Astfel, începând de sâmbătă, 20 februarie 2016, breteaua de circulație și trotuarul aferent de pe Calea Văcărești, din dreptul benzinăriei Mol – sens mers spre B-dul C-tin Brâncoveanu – vor fi blocate pentru efectuarea unor lucrări de amenajare a zonei pietonale, pentru montarea stâlpilor comuni pentru iluminat public și susținerea rețelei electrice a mijloacelor de transport public. De asemenea, se mai construiesc doi pereți mulați care întregesc linia pereților mulați pentru rampa de la Calea Văcărești și se construiește breteaua numărul 3 a pasajului rutier. Traficul rutier se va desfășura în continuare pe Calea Văcărești pe patru benzi de circulație, câte două pe sens, în dreptul intersecției de la Piața Sudului”, se anunță într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

Potrivit sursei citate, Poliția Locală a Municipiului București, Serviciul Rutier, va suplimenta numărul de echipaje în zonă, pentru măsuri de fluidizare a traficului. Perioada restricției de circulație pe breteaua de pe Șoseaua Văcărești este de aproximativ 30 de zile.

Primarul General, Razvan Sava, a solicitat constructorului să grăbească finalizarea lucrărilor.

„Ce nu s-a făcut în doi ani de zile s-a realizat într-o lună și jumătate. Am impus constructorului un ritm de lucru mai rapid, astfel încât să putem respecta termenul de 30 iunie pentru finalizarea proiectului”, a spus Răzvan Sava.

Proiectul lucrărilor din zona Piața Sudului prevede realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile și a patru pasaje pietonale în intersecție. De asemenea, se va realiza o legătură pietonală prin pasaj subteran între stația de metrou Piața Sudului și peroanele stației de tramvai aflate pe Șoseaua Olteniței. Proiectul mai presupune lucrări de modernizare a carosabilului și trotuarelor în intersecția Calea Văcăreşti – Șoseaua Olteniţei – Str. Niţu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulație, dar și realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens, atât pe Calea Văcărești cât și pe str. Nițu Vasile.

Autoritățile vor să modernizeze și rețelele de utilități din zona pasajului și să refacă linia de tramvai existentă atât pe Calea Văcărești, cât și pe Șoseaua Olteniței.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.