Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi restricții în Capitală, analizate de Cîțu, Arafat și primarii de sectoare: Limitarea circulației de la ora 18.00 în weekend, printre propuneri

breaking

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), a declarat luni, la Antena 3, după o discuție între premierul Florin Cîțu, șeful DSU Raed Arafat și cei 7 edili bucureșteni, cu privire la situația epidemiologică din Capitală, că deși carantina dă rezultate în încetinirea răspândirii virusului, totuși în Capitală „populația a cam obosit”, astfel că „ceea ce avem de facut nu e sa luam masuri suplimentare ci ca aplicam, sa le intarim pe cele deja existente”. „In aceasta logica au avut loc azi discutiile si cel mai probabil in aceasta directie vom merge”, a indicat primarul.

Legat de o eventuală carantinare de weekend a Capitalei, el a răspuns: „Eu nu-mi aduc aminte foarte clar si distinct ca cineva a zis ca vom carantina Bucurestiul in weekend si am fost foarte atent la discutii”.

Pe de altă parte, a precizat primarul Sectorului 6, s-a discutat despre limitarea numărului de persoane care pot intra in spatiile comerciale precum mall-uri, magazine, piete: „S-a discutat ca in mall-uri oamenii se imbulzesc pentru ca a fost si frig afara, si ca sa aiba acces in centrele comerciale un numar mai mic de oameni. Nu s-a luat o decizie, au fost discutii exploratorii legat de ce am putea face sa nu intram in carantină”.

Primarul Sectorului, Daniel Băluță, a adăugat, la Antena 3, că discuțiile s-au axat pe măsurile care pot fi luate pentru evitarea carantinării Capitalei. Si el a spus ca se face totul pentru evitarea carantinarii.

Limitarea circulației în București după ora 18.00 în weekend și închiderea mall-urilor la aceeași oră a fost o variantă aflate în discuție, a spus Băluță.

La intalnirea dintre Orban, Cîțu și primarii de sectoare s-a mai discutat, legat de propunerea ca in zonele comerciale, inclusiv in piete, mall-uri, sa se stabileasca un numar maxim de vizitatori raportat la suprafata, ca se vor forma cozi la intrare astfel ca daca se va lua aceasta decizie atunci ar trebui reglementate si cozile.

„Ideea de fond rezultata a fost urmatoarea, sa identificam solutii ca sa evitam lockdown-ul”

In opinia primarului, restrictionarea circulatiei in weekend ar putea fi introdusa chiar incepand de weekendul viitor in Bucuresti.

O alta propunere avansată la discutii a fost ca agentii de politie sa poata suspenda la a doua abatere activitatea unui local care nu respecta restrictiile din pandemie.

Toti primarii de sectoare vor ca scolile sa ramana deschise, a adăugat Băluță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.