Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi restricții în Buzău după ce rata de infectare a ajuns la 2,20 la mia de locuitori

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole şi jocurile de noroc pot funcționa în orașul Buzău, începând de joi, în limita a 30% din capacitatea spaţiului, după ce rata de infectare cu Covid a ajuns la 2,20 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de miercuri, o decizie privind validarea ratei de incidență din ultimele două săptămâni la nivelul localităților Buzău, Colți, Măgura și Padina, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ

Începând de joi, în municipiul Buzău, unde rata de incidență a ajuns la 2,20 la mia de locuitori, se vor aplica măsurile stării de alertă.

Astfel, organizarea şi desfăşurarea activităţii în instituţiile de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare pot funcționa fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului între orele 6:00 – 23:00.

Totodată, sălile de jocuri de noroc nu pot depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Tot de joi, în municipiul Buzău este permisă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Măsurile se aplică pentru 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.