Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi VIOLENŢE marca Boko Haram în Nigeria. Nouă persoane au fost ucise şi alte zeci răpite

boko haram

Militanţi suspectaţi de apartenenţă la organizaţia islamistă Boko Haram au ucis nouă persoane şi au răpit alte câteva zeci în cursul unu atac întreprins duminică noaptea în sudul Nigerului, potrivit autorităţilor şi presei locale, relatează luni agenţia Reuters, conform agerpres.

Atacatorii au sosit pe cămile în satul Ngalewa, situat la circa 50 km nord de graniţa cu Nigeria, fief-ul mişcării Boko Haram, a afirmat Maman Nour, directorul postului de radio din oraşul din apropiere Kabelawa. ''Ei au ucis nouă săteni şi au răpit alţi circa 30'', a declarat Nour, care a discutat cu săteni refugiaţi.

Accident GRAV pe o autostradă din Bavaria. 31 de răniţi şi 17 DISPĂRUŢI - FOTO

Abba Gata Issa, directorul de district, a confirmat că nouă persoane au fost ucise şi că aproximativ 40 de femei şi copii au fost răpiţi.

Boko Haram a întreprins frecvent raiduri transfrontaliere pornind din nord-estul Nigeriei, fief-ul său, şi a ucis peste 20.000 de persoane în cursul mişcării sale de insurgenţă, lansată în urmă cu opt ani.

Săptămâna trecută, două persoane au fost ucise şi alte 11 rănite de către atacatori într-o tabără administrată de ONU în aceeaşi regiune în Niger, unde se află mii de persoane refugiate din cauza violenţelor mişcării Boko Haram. Acesta a fost primul atac sinucigaş din ultimul an în regiunea Diffa, în sudul Nigerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.