Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nokia este singura mare companie care a nunţat ITM că 85 % din angajaţii săi vor lucra în regim de telemuncă

nokia cluj

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş a primit până acum, pe fondul situaţiei create de măsurile de prevenţie a răspândirii de coronavirus, o singură notificare de la marii angajatori din judeţ cu privire la modificări în programul de muncă, anume compania Nokia, cu sediul în Timişoara, care şi-a transferat 85% dintre angajaţi în sistemul telemuncă, potrivit Agerpres.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

"Până acum avem o singură notificare scrisă trimisă la noi de la Nokia, care a trimis 85% dintre angajaţi în telemuncă. Din 2.482 de angajaţi, 85% sunt în telemuncă. Mai sunt şi alte două unităţi mici, cu capital mixt, care au anunţat că disponibilizează angajaţi.

Semnale clare în privinţa unor eventuale situaţii de şomaj tehnic vor apărea după ziua de joi, pentru că toate firmele aşteaptă să vadă dacă va plăti statul român ceva din contribuţii la stat şi cei 75% din salariul angajaţilor care vor intra în acest şomaj. Se pare că se pregăteşte şi în România aşa ceva. Firmele aşteaptă să vadă ce va fi", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şeful ITM Timiş, Pavel Kasai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.