Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nominalizările celei de-a 66-a ediție a Ballon d'Or 2022 vor avea loc vineri

balonul de aur

Cea de-a 66-a ediție a prestigiosului premiu Ballon d'Or va avea loc mai devreme decât predecesoarele sale, datorită unei schimbări de format începând din acest an. Nominalizările la fotbal masculin și feminin vor fi anunțate vineri de către France Football.

Reputatul premiu fotbalistic, prezentat și nominalizat de France Football și votat de jurnaliștii internaționali, va fi acordat pentru performanțele fotbaliștilor pe parcursul unui sezon complet începând din 2022. Anterior, premiul era acordat pentru evoluțiile jucătorilor pe parcursul unui an calendaristic.

Ballon d'Or 2021 a fost cucerit de Lionel Messi, care are acum un număr record de șapte titluri pe raftul său cu trofee. Pe locul al doilea se află Cristiano Ronaldo, cu un total de cinci, ultima oară când l-a câștigat fiind în 2017.

Balonul de Aur feminin de anul trecut, cunoscut și sub numele de Ballon d'Or Féminin, a fost câștigat de Alexis Putellas.

Nominalizații pentru Ballon d'Or 2022 masculin și feminin vor fi dezvăluiți pe 12 august 2022.

Lista nominalizaților va fi anunțată de France Football.

Ceremonia Ballon d'Or 2022 va avea loc pe 17 octombrie 2022 la Theatre du Chatelet din Paris. Ora ceremoniei nu a fost încă anunțată.

În cadrul ceremoniei vor fi prezentate, de asemenea, Trofeul Kopa (pentru cel mai bun jucător cu performanțe sub 21 de ani) și Trofeul Yashin (pentru cel mai bun portar). Trofeul Kopa a fost câștigat de Pedri, în timp ce Trofeul Yashin a fost adjudecat de Gianluigi Donnarumma, în 2021, conform Mediafax.

Atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema, este unul dintre favoriții cerți la câștigarea Balonului de Aur 2022. Atacantul francez a ajutat-o pe Real Madrid să câștige atât La Liga, cât și Liga Campionilor și a fost decisiv în campania europeană care s-a bucurat de victorii în fața unor echipe precum PSG și Manchester City.

Sadio Mane ar putea deveni primul jucător african care să câștige Balonul de Aur, de la George Weah în 1995. El se află imediat după Benzema pe lista favoriților, după ce a marcat 33 de goluri și și-a ajutat echipele să câștige Cupa Africii pe Națiuni, Cupa Angliei și Cupa Carabao.

Fostul său coechipier de la Liverpool, Mohamed Salah, noua achiziție de elită a Barcelonei, Robert Lewandowski, și atacantul superstar al lui PSG, Kylian Mbappe, sunt câțiva dintre ceilalți care au șansa de a străluci pe scena Ballon d'Or.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.