Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Normal, mortul e de vină! Medicii îl acuză pe bărbatul care a decedat aşteptând mai multe zile un loc la ATI: 'A refuzat intubarea'

Toma Avrigean, bărbatul de 67 de ani din oraşul Geoagiu care a decedat joi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva din cauză că era bolnav de COVID-19 a fost adus de la spitalul din Orăştie la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Deva într-o stare foarte gravă, însă a refuzat să fie intubat de către medicul de gardă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Delia Băda.

Bolnavul fusese internat iniţial în spitalul din Orăştie, în stare foarte gravă, iar după patru zile boala s-a agravat şi mai mult şi a fost adus miercuri noaptea la UPU Deva.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

"Încă de la internarea lui la spitalul din Orăştie, starea lui era foarte gravă. A stat patru zile acolo, după care starea lui s-a înrăutăţit. A fost adus la Deva, la Urgenţă. Doamna doctor de la Urgenţă a încercat să-l intubeze de două ori, dar fără acordul lui nu are dreptul, atâta vreme cât este conştient", a arătat reprezentanta DSP Hunedoara.

În urma RMN-ului efectuat, medicii au constatat că plămânii bărbatului de 67 de ani funcţionau doar în proporţie de 1%. Saturaţia de oxigen ajunsese la 33, un nivel care demonstra că plămânii lui nu mai funcţionau, a explicat purtătoarea de cuvânt.

Citește și: Cercetătorii au descoperit o nouă genă „ascunsă” în SARS-CoV-2! Ce arată, mai exact, descoperirea

Bărbatul a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii noiembrie şi după ce starea sa de sănătate s-a agravat familia a făcut un apel public pentru găsirea unui loc liber la ATI, însă a decedat joi în spitalul din Deva, potrivit unui anunţ postat de fiica lui pe pagina personală de Facebook.

Bărbatul aştepta un loc liber la ATI de mai multe zile şi familia a încercat să-l ajute sunând la mai multe spitale din ţară, în speranţa că va găsi un loc liber la o secţie de Terapie Intensivă.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate

Toate locurile din secţiile ATI ale spitalelor din judeţul Hunedoara sunt ocupate de pacienţii COVID-19 aflaţi într-un stadiu grav al bolii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.