Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Notă oficială a Patriarhatului Caldeean: 'Babilonia nu a fost niciodată un sediu episcopal, fiind în prezent un oraș musulman irakian'

vaticannews
Raphael Sako

Referirea la “Babilonia” în numele Patriarhatului Caldeean este improprie din punct de vedere istoric. Astfel se explică într-o notă oficială publicată pe situl patriarhatului, prin care se răspunde la obiecțiile cu privire la decizia recentului Sinod al Bisericii Caldeene de a schimba numele “Patriarhatul de Babilonia al Caldeenilor”, folosit oficial din 1830, cu numele “Patriarhatul Caldeean”.

Decizia a suscitat critici, chiar aprinse, mai ales în mediile din diaspora. La aceste obiecții a răspuns chiar patriarhul caldeean, cardinalul Raphael Sako, explicând că referirea la antica capitală a imperiului babilonian este o eroare istorică care creează doar confuzie, scrie Vaticannews.va.

În nota oficială a Patriarhatului Caldeean se reiterează că Babilonia “nu a fost niciodată un sediu episcopal, fiind în prezent un oraș musulman irakian”. “Numele istoric al Bisericii noastre este “Biserica Caldeeană” și nu “Biserica Caldeeană Babiloniană”, fiind de aceea “logic” ca numele Patriarhatului să cuprindă doar specificarea “caldeean” – se evidențiază în nota oficială. În sprijinul noului nume a intervenit și Liga Internațională Caldeeană (asociație laică fondată în 2015 pentru a reprezenta solicitările caldeenilor în cadrul societății civile). Potrivit asociației, actualul nume este “mai coerent”.

Biserica Catolică Asiro-Caldeeană este, din punct de vedere istoric, comunitatea creștină cea mai numeroasă din Irak, cu origini în secolul al XIII-lea, când unii misionari catolici – mai ales dominicani și franciscani – s-au implicat activ în rândul credincioșilor Bisericii Orientale Asiriene, descendenți din asirienii din Mesopotamia, convertiți la creștinism datorită evanghelizării acelor ținuturi de către sfântului Toma apostolul și discipolii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.