Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua ambasadoare a SUA în Germania a criticat China pentru atitudinea sa în conflictul din Ucraina

Agerpres.ro
Amy Gutmann

Noua ambasadoare a SUA în Germania a acuzat luni China că îi ia partea lui Vladimir Putin în conflictul cu Ucraina, în timp ce Beijingul refuză să condamne Rusia după declanşarea ofensivei sale, informează AFP.

"Preşedintele Xi (Jinping) spune că este neutru în acest conflict. Nu există neutralitate posibilă în acest conflict", a declarat Amy Gutmann, care a fost confirmată ca ambasadoare a SUA la Berlin luna trecută.

Citește și: China dă un semnal important: Ajutor de 10 milioane de yuan pentru Ucraina

"A nu denunţa agresiunea lui Putin ca pe o agresiune înseamnă a-i lua partea", a declarat Gutmann pentru presă, la ambasada SUA din capitala germană, potrivit Agerpres.ro.

Amy Gutmann, 72 de ani, fiică a unui supravieţuitor al Holocaustului, a fost confirmată în funcţia de ambasador al Germaniei în SUA de către Senatul american.

Citește și: Ambasadorul Chinei în SUA dă asigurări, după avertismentul lui Joe Biden: Beijingul nu trimite arme nici Rusiei, nici Ucrainei

Înainte SUA erau reprezentate la Berlin de un aliat al lui Trump, Richard Grenell, care a fost criticat în Germania pentru abordarea lui combativă, după ce a promis inclusiv să susţină partidele de dreapta antisistem din Europa.

Înainte de a fi numită ambasadoare, Gutmann a fost preşedinta Universităţii din Pennsylvania, şi este o expertă în procese democratice. Ea a prezidat Comisia pentru studierea problemelor de bioetică pe timpul lui Barack Obama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.