Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă centre de evaluare a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, avizate de către DSP

Foto Facebook
pacienti hol matei bals

Nouă centre de evaluare a pacienţilor testaţi pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2 au primit avize de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, persoanele bolnave de COVID-19 având posibilitatea să se prezinte aici pentru a-şi evalua starea de sănătate sau pentru tratament gratuit, potrivit Agerpres.

"Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test Real Time-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate şi pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat", a precizat joi DSP Hunedoara.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de evaluare, pacienţii vor contacta medicul de familie în prealabil, pentru a fi monitorizaţi. De asemenea, medicul de familie va stabili dacă este necesară prezentarea persoanelor la centrele de evaluare.

Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a fost calculată, joi, în judeţul Hunedoara, la o valoare de 4,37 la mia de locuitori, iar gradul de ocupare a paturilor, la 18%.

Un număr de 32 de unităţi administrativ-teritoriale din cele 69 ale judeţului se află în scenariul roşu, cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 3 la mia de locuitori. Cea mai mare valoare a fost înregistrată în comuna Baru (11,74 la mie).

În municipiul Deva, incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 este de 6,63 la mie, iar în municipiul Hunedoara, de 5,97 la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.