Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua conducere a Sudanului cere ajutor financiar străin pentru a depăşi criza economică

savedarfur.org
sudan

Consiliul militar de tranziţie care conduce Sudanul după îndepărtarea de la putere, joi, a preşedintelui Omar al-Bashir a cerut vineri ajutor financiar străin pentru a soluţiona criza economică gravă care a declanşat protestele împotriva regimului, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Cerem donaţii'' pentru a soluţiona problemele economice, a declarat generalul Omar Zinelabidine, membru al Consiliului militar, în faţa unor diplomaţi arabi şi africani. "Ne confruntăm cu o lipsă de produse de bază, cum ar fi făina sau combustibilul", a adăugat el.

Consiliul de Securitate al ONU a organizat, vineri, o reuniune de urgenţă asupra situaţiei din Sudan, care s-a încheiat după o oră de discuţii, purtate cu uşile închise, fără nicio declaraţie, au afirmat diplomaţi.

Citește și: Liviu Dragnea atacă 'maimuțoii și măscăricii' din UE: Ni s-a spus să facem cu mâna la conducta cu petrol, că așa trebuie să fie integrarea

"Aceasta este o problemă internă'' a Sudanului, a declarat ambasadorul Kuweitului, Mansour al-Otaibi, pentru a justifica faptul că nicio acţiune nu trebuie întreprinsă de către Consiliul de Securitate.

Consiliul militar care a preluat joi conducerea Sudanului a anunţat vineri că ţara va avea un nou guvern civil, după o perioadă de tranziţie de maximum doi ani, notează Reuters. Principalul grup de protestatari, Asociaţia Profesioniştilor Sudanezi, a respins imediat propunerea.

Preşedintele sudanez Omar al-Bashir a fost răsturnat de la putere joi, după ce a condus ţara timp de trei decenii. Militarii, sub conducerea ministrului apărării, Mohammed Ahmed Awad Ibn Auf, şi-au asumat conducerea statului, în timp ce protestele de stradă începute sâmbăta trecută continuă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.