Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua hală de tratare mecanică de la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Albota a fost recepţionată

gunoaie deseuri

Noua hală de tratare mecanică de la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Albota a fost recepţionată, a anunţat, joi, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, potrivit Agerpres.

"Astăzi (...) a avut loc recepţia obiectivului de investiţii privind construirea unei hale de sortare şi tratare mecanică, implementat de ADI SERVSAL Argeş. Hala este dotată cu utilaje de tratare mecanică, ce au o capacitate de până la 135.000 tone", se arată într-un comunicat al CJ Argeş.

Potrivit reprezentanţilor ADI SERVSAL, asociaţia intercomunitară care gestionează deşeurile din judeţ, cu aceste utilaje pot fi tratate mecanic toate deşeurile din Argeş.

"Este nevoie să sortăm, să tratăm mai mult deşeurile, să putem devia de la depozitare majoritatea cantităţilor care se colectează în judeţul Argeş. (...) Cred că ne plasăm, în acest moment, în fruntea judeţelor care au gândit sisteme de management integrat. Ne dorim ca, în perioada următoare, să rezolvăm şi capacităţile de tratare biologică, astfel încât să diminuăm mirosurile din tratarea biologică a deşeurilor şi astfel să închidem o buclă în ceea ce înseamnă colectare, sortare, tratare, depozitare. Obiectivul nostru este ca, până în 2025, să tratăm şi să depozităm maximum 15% din deşeurile care sunt colectate în judeţul Argeş", a declarat, conform comunicatului, directorul executiv al ADI SERVSAL Argeş, Gabriel Moiceanu.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

El a precizat că această tehnologie are drept scop tratarea corespunzătoare a deşeurilor, reducând cantităţile eliminate prin depozitare cu ajutorul soluţiilor alternative de reciclare, valorificare energetică şi tratare biologică. În acest mod pot fi atinse ţintele privind gestionarea deşeurilor, în conformitate cu cerinţele Comunităţii Europene.

"În noua hală sunt instalaţii cu separatoare pentru metale, precum şi unele cu separatoare pentru materiale neferoase. Separăm o fracţie mare, o fracţie uscată de fracţia umedă şi, bineînţeles, prin această separare putem să ducem la valorificare energetică în industria cimentului tot ceea ce nu se poate recicla. (...) Sunt foarte multe deşeuri în deşeurile noastre municipale care vor intra pe fluxul de tratare şi vor avea, după această tratare mecanică, un alt culoar decât depozitarea. Mai exact, valorificare energetică, pentru că ce ajunge aici este mai puţin probabil să putem recicla, cu excepţia pet-ului. Recipienţii din pet, care nu au fost separaţi la sursă de către beneficiari şi ajung în deşeurile municipale, sunt sortaţi şi separaţi. La fel se întâmplă şi cu metalul şi neferoasele", a explicat Moiceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.