Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua modă din Franța: După Paris, și Lyonul reduce viteza în localitate la 30 km/h

Konrad K/SIPA/REX/Shutterstock
praf saharian Lyon

Primarul ecologist al oraşului francez Lyon a anunţat marţi o generalizare a limitării vitezei la 30 km/h în oraş, în primăvara lui 2022, o măsură menită să reducă numărul accidentelor rutiere, relatează AFP.

”În primăvara viitoare, vom trece, în oraş, la 30 (de kilometri pe oră). Toate drumurile sau aproape toate vor avea (viteza limitată la) 30 km/h, mai puţin anumite axe foarte circulate, care vor rămâne la (limita de viteză de) 50 km/h”, a anunţat, la France 3, Rhône-Alpes Grégory Doucet.

Această decizie vizează ”să liniştească oraşul” şi o ”reducere a accidentelor”, a precizat primarul Lyonului, scrie news.ro.

”În marile capitale europene, la Bruxelles, în Spania sau în Olanda, unde s-a trecut deja, în oraş, la (limitarea vitezei la) 30 km/h”, s-au constatat cu ”40% accidente mai puţin în oraş”, a subliniat primarul.

Această măsură, care făcea parte din programul candidatului ecologist, ales în martie 2020, are totodată ca obiectiv o reducere a ”zgomotului circulaţiei” care-in afectează pe cei peste 500.000 de locuitori ai Lyonului, a declarat AFP viceprimarul însărcinat cu mobilitatea, Valentin Lungenstrass.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.