Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua ordine erotică a lui Diego Fusaro

Alexandria Publishing House
Diego Fusaro

O carte extrem de interesantă a apărut zilele acestea la „Alexandria Publishing House”. Este semnată de filosoful italian Diego Fusaro. Volumul „Noua ordine erotică. Elogiul iubirii şi al familiei” este provocator în contextul globalizării, cu atât mai mult că este o pledoarie pentru familia normală, venită din partea unui intelectual de stânga. Fusaro respinge felul cum sunt privite sexul, erotismul şi familia în prezent, fiind pentru o abordare tradiţională. Afirmă: „Re-eticizarea” societății, pradă „ateismului lumii morale” evocate de Hegel, nu poate să se realizeze decât prin valorizarea rămășițelor ce au supraviețuit din vechea lume etică, purtând pecetea solidității și solidarității comunitare, începând cu familia și terminând cu Statul. Cu alte cuvinte, trebuie să se acționeze în orice mod pentru a favoriza reîntoarcerea tatălui în Itaca. Pentru aceasta, vechile valori ale lumii etice burgheze, care, în cadrul capitalismului dialectic, puteau părea parțial conservatoare, se dovedesc azi a fi revoluționare și extrem de contestatare față de noua ordine antiburgheză și antiproletară.”

Scris plăcut, fluent, necontaminat de „păsăreasca” altor gânditori, textul italianului curge firesc. Notele polemice sunt menţinute, elegant, în cadrul civilităţii.

„Noua ordine erotică. Elogiul iubirii şi al familiei” este genul de apariţie editorială care vrea să aducă claritatea şi luciditatea în turbionul dement al prezentului.

Diego Fusaro, născut la Torino în 1983, predă istoria filosofiei la Institutul de Înalte Studii Strategice și Politice, fiind și director științific. A terminat studiile în istoria filosofiei la Torino și a urmat doctoratul la Universitatea Vita e Salute San Raffaele din Milano. Elev al lui Constanzo Preve si al lui Gianni Vattimo în Torino, este un cercetător atent al „filosofiei istoriei” și structurilor temporalității istoriei, cu aplecare specială asupra gândirii lui Fichte, Hegel, Marx, Gentile și Gramsci și asupra „istoriei conceptelor” germane. La editura „Alexandria Publishing House” i-a mai apărut volumul „Europa şi capitalismul”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.